Miliardarul Warren Buffett, așa cum nu l-ați mai văzut | FOTO

Miliardarul Warren Buffett, așa cum nu l-ați mai văzut | FOTO

Când vine vorba de afaceri și de investiții, Warren Buffett este cât se poate de serios, dar imediat ce ajunge în preajma viitoarei generații de lideri din America ”Oracolul din Omaha” se transformă într-un tip destul de amuzant.

Lui Warren Buffett îi place să fie înconjurat de tineri. De mai multe ori pe an invită studenții de la administrarea afacerilor din Statele Unite și nu numai la sediul companiei sale Berkshire Hathaway. Petrece două ore răspunzându-le la întrebări, le face turul proprietăților deținute de fondul său de investiții și glumește cu ei.

De exemplu, la ultima vizită miliardarul în vârstă de 81 de ani i-a cerut mâna Alexei Tavasci, o tânără de 21 de ani, studentă la Universitatea Northern Arizona. De fapt, cu o ședință foto extrem de amuzantă se încheie toate întâlnirile lui Warren Buffett cu studenții. Cei care participă se documentează bine înainte: îi citesc cărțile, biografia și încearcă să-l impresioneze.

De-a lungul zilei, cei câțiva studenți norocoși primesc câteva indicii despre principiile care-l călăuzesc pe ”Oracol” în afaceri: ”stai departe de banii împrumutați și de emoțiile mulțimii”, ”înconjoară-te cu oamenii mai buni ca tine”. Pentru cine a avut urechi să asculte Buffett nu s-a zgârcit nici la sfaturi privind relațiile sentimentale.

Ne puteți urmări și pe Google News