Acești oameni foarte influenți nu-și pot permite să-l lase pe Epstein să spună ce știe despre orgii și sistemul care l-a protejat atâta timp, e de părere Spencer Kuvin, unul dintre avocații tinerelor care au căzut victime apucăturilor bolnave ale miliardarului american. Kuvin susține, de altfel, că Epstein e în mare pericol să fie ucis în închisoare. Avocatul privește, de altfel, cu mare neîncredere explicațiile oficiale privind leziunile suferite de miliardar în închisoare. „Mă întreb dacă a fost sau nu o adevărată tentativă de suicid sau dacă pot exista sau nu niște oameni puternici care ar dori ca Epstein să nu vorbească. (…) „Nu există nicio îndoială în mintea mea că nicio închisoare nu te va proteja atunci când există astfel de oameni care vor să ajungă la tine – oriunde te-ai afla”. Chiar dacă Epstein este în acest moment izolat de ceilalți deținuți, avocatul Spencer Kuvin e sigur că „există în continuare oameni care pot ajunge la el, în cele din urmă”.
Nu ar fi, de altfel, prima dată când elitele reușesc să evite spălarea rufelor murdare în public, spune avocatul Kuvin, amintind de faimoasa afacere Profumo care a zguduit societatea britanică în 1961. Scandalul din secolul trecut a început după ce au apărut informații că John Profumo, secretarul de stat pentru Apărare al guvernului conservator condus e Harold Macmillan, ar fi avut o scurtă relație sexuală cu o tânără de 19 ani care aspira la o carieră de model, Christine Keeler.
Deși inițial a negat acuzațiile, Profumo a sfârșit prin a recunoaște totul și a demisionat din guvern și din Parlament. Scandalul nu a putut fi, însă, înăbușit. Presa britanică a început să scrie despre orgii sexuale, la care petrecăreții erau serviți de un chelner gol.
S-au răspândit, de altfel, zvonuri că acest chelner era un membru al Guvernului sau chiar cineva din Casa Regală. În prim planul tuturor poveștilor apărea un anume Stephan Ward, un osteopat cu multe conexiuni în lumea bună. Ward a fost adus în fața instanței pentru proxenetism. Eliberat pe cauțiune, Ward ar fi înghițit într-o seară o doză mare de somnifere. Câteva zile mai târziu s-a stins la spital. Chiar dacă oficial nu a fost nimeni acuzat pentru moartea sa, zvonurile că ar fi fost vorba de o crimă menită să ascundă desfrâul clasele superioare au continuat să circule. Kuvin, însuși, pare de părere că lui Ward i s-a închis gura cu pământ. „Știm că domnul Ward, care a fost implicat în acea afacere și a procurat femei pentru unii oameni influenți, a fost eliberat pe cauțiune și s-a sinucis, așa că va fi interesant să vedem dacă domnul Epstein mai încearcă să iasă pe cauțiune și dacă reușește să supraviețuiască până la data procesului său”.

Te-ar putea interesa și: