Miliardarul numarul 1 al planetei vine la Bucuresti

Miliardarul numarul 1 al planetei vine la Bucuresti

Bill Gates va inaugura un centru tehnic in Capitala, care are deja 350 de angajati.

Cel mai bogat om din lume, Bill Gates, parintele Microsoft, va pune pentru prima oara piciorul in Romania pe 1 februarie. Surse guvernamentale ne-au spus ca  premierul Calin Popescu-Tariceanu are programata o intalnire cu Bill Gates.

Iar Paula Apreutesei, Bussines Strategy Manager Microsoft Europa de Sud-Est, a confirmat vizita miliardarului. Gates vine in Romania pentru a inaugura Microsoft Support Center (centrul de suport tehnic).

Acesta va functiona intr-o cladire noua de pe strada Tudor Arghezi, din "buricul" Bucurestiului, inchiriata inca din luna august 2006. Centrul ofera servicii si suport tehnic clientilor Microsoft din Europa, in special celor din Franta si Germania.

Microsoft a inceput angajarile pentru noul centru din octombrie anul trecut, in prezent ajungand, potrivit zvonurilor din piata, la 350 de salariati in noul centru.

Birourile tip open space sunt clasa A·, adica ultimul racnet, si sunt inchiriate pentru o perioada de cinci ani. Microsoft ocupa trei etaje (2, 3 si 4), suprafata totala inchiriata fiind de 2.400 metri patrati. Chiria lunara pe care americanii o platesc pentru acest spatiu este de aproximativ 80.000 de euro pe luna, potrivit unor informatii din piata imobiliara.

RELATII

Gates - trei afaceri in Romania Cea mai mediatizata afacere incheiata de bossul de la Microsoft in Romania a fost achizitionarea produsului RAV Antivirus de la firma GeCad, detinuta de Radu Georgescu. In urma tranzactiei din iunie 2003, estimata la acea vreme de unii analisti la 20 de milioane de dolari, Microsoft a preluat tehnologia antivirus produsa de companie, dar a dorit sa angajeze si echipa de specialisti romani, insa acestia au preferat GeCad.

Reprezentanti ai Fundatiei Bill&Melinda Gates au venit anul trecut in Romania pentru a implementa un program de ajutor financiar pentru informatizarea bibliotecilor. Mana dreapta a lui Gates, Steve Balmer, directorul executiv al Microsoft, a venit in toamna lui 2004 la Bucuresti, cand a semnat cu statul un contract pentru furnizarea a 25.000 de licente Windows.

Personajul Micul geniu dintr-o familie bogata De 12 ani Bill Gates este cel mai bogat om al planetei. Revista "Forbes" i-a estimat anul trecut averea la 50 miliarde de dolari. In jurul lui Gates s-a creat un mit cum ca s-a nascut intr-o familie de oameni saraci si ca si-ar fi cumparat afacerea cu bani putini. William Henry Gates III s-a nascut in 1955, insa intr-o familie bogata, cu trei generatii de bancheri de varf.

Tatal sau a ales insa avocatura, o alta meserie banoasa, iar mama a fost profesoara, dar si membra in consiliile directoare ale unor companii. La scoala elementara, Bill Gates s-a dovedit un elev supradotat, fapt ce i-a facut pe parintii sai sa il transfere la un colegiu privat, ale carui cursuri costau de trei ori mai mult decat un an la Harvard.

La varsta de 13 ani, tanarul descopera calculatoarele. In scurt timp realizeaza primul program, un joc tic-tac-toe, impreuna cu prietenul sau, Paul Allen. Cand avea 17 ani, Gates, impreuna cu amicul sau, a infiintat compania Traf-O-Data. Castiga 20.000 de dolari dupa ce a conceput un calculator care masura traficul.

Nu a terminat facultatea In 1975, cei doi tineri infiinteaza compania Microsoft. De acum inainte, Gates se dedica dezvoltarii firmei, renuntand la facultate in al doilea an de studii de drept la Harvard. In primul an de existenta, Microsoft obtine un venit de 16.000 de dolari. Prima afacere serioasa a lui Gates este crearea unui limbaj de interpretare BASIC pentru calculatoarele Altair 8080.

De fapt, limbajul respectiv fusese conceput de doi informaticieni cu 10 ani inainte, dar care nu au primit niciun ban de la viitorul miliardar. A doua afacere importanta este achizitionarea cu 50.000 de dolari a sistemului de operare MS-DOS (numit QDOS atunci) de la un infor-matician de la compania Seattle Computer Products.

 In 1981, Microsoft intra in alianta cu gigantul IBM. Gurile rele spun ca aceasta afacere ar fi fost facilitata de mama lui Bill Gates. Tanarul coopereaza cu IBM in proiectul IBM-PC, insa isi pastreaza dreptul de a comercializa MS-DOS, averea sa sporind considerabil. 

In 1985, apare prima versiune a Windows. Si aceasta idee este preluata din alta parte, si anume de la sistemul de operare al calculatoarelor Apple, numit Apple Windows. Un an mai tarziu, Microsoft este listat la Bursa, iar Bill Gates devine miliardar. In 2004, Microsoft detinea o cota de piata de 80a-85a in industria mondiala de software. (Cristian Matache)

HOBBY-URI Filantrop si colectionar de arta Bill Gates nu este doar cel mai bogat om din lume, ci si cel mai mare filantrop. In 2000, impreuna cu sotia sa, Melinda, a infiintat Fundatia Bill&Melinda, cea mai mare societate filantropica din lume.

In 2005, datorita donatiilor succesive, fundatia avea active totale de aproape 30 de miliarde de dolari. In afara de pasiunea pentru calculatoare, Bill Gates este un mare colectionar de opere de arta, avand colectii particulare in intreaga lume.

In 1994 a dat 30,2 milioane de dolari pe Codex Leicester, un manuscris al lui Leonardo da Vinci. Miliardarul este de asemenea pasionat de lectura, golf si de bridge.

Ne puteți urmări și pe Google News