Într-un interviu  acordat pe 20 iunie pentru The War Room, programul de radio condus Steve Bannon, fostul strateg al lui Donald Trump, Guo a declarat că Partidul Comunist Chinez  cheltuiește în fiecare an sume importante  pentru a cumpăra susținere în diverse țări, printre care Italia și Australia.

„Partidul Comunist Chinez alocă 2 miliarde de dolari SUA în fiecare an” pentru a câștiga influența asupra elaborării politicii interne a Vaticanului și pentru a plăti tăcerea cu privire la represiunea din China împotriva libertății religioase, a declarat controversatul miliardar, potrivit dailymail.co,uk..

Guo a declarat anterior că Republica Populară Chineză  a elaborat o strategie completă pentru dominație mondială cunoscută sub inițialele „BGY” (Blue-Gold-Yellow). În această strategie,  culoarea albastră (Blue) reprezintă  controlul internetului, Aurul (Gold) se referă la cumpărarea influenței prin mită, în vreme ce culoarea galbenă  (Yellow) se referă la coruperea unor persoane cheie cu ajutorul sexului.

Din 2014, PCC a formulat politici interne pentru a investi un anumit procent din comerțul cu anumite țări  în programul BGY pentru a eroda puterea de stat, a spus Guo, care a afirmat că actuala cotă BGY pentru Statele Unite este de 5%. Conform datelor de la Oficiul pentru Comerț din S.U.A., volumul total al comerțului dintre China și SUA în 2018 a fost de 7,37 miliarde de dolari. Cu alte cuvinte, dacă e reală informația despre procent, suma folosită în Statele Unite ar fi de aproximativ 36,8 miliarde de dolari.


Papa Francis a schimbat rugăciunea către Sf. Maria ca să-i pomenească și pe protejații săi

Războiul Papilor la Vatican: Francisc îi pune pumnul în gură lui Benedict


De asemenea, Guo a oferit un calcul similar pentru Australia. „Volumul comerțului dintre PCC și Australia este de aproximativ 200 miliarde dolari”, a spus el. „Anterior, 1% a fost folosit pentru BGY, dar a crescut la 5%. Adică, 10 miliarde de dolari au fost folosiți pentru BGY. ” Potrivit lui Guo, aceste sume uriașe au o muțime  de utilizări, inclusiv mituirea funcționarilor locali, reglementarea mesajelor media și controlul resurselor locale.

Cât privește Vaticanul, sunt experți care susțin că decizia Papei Francisc de a semna, în septembrie 2018, un acord secret cu Beijing privind numirea episcopilor catolici în China și toate celelalte concesii care au urmat  au alte motive. Potrivit jurnalistului John L. Allen, Jr., Vaticanul nu a scutit niciun efort pentru a avea relații diplomatice complete cu China, o prioritate esențială a papalității lui Francisc.

Vaticanul a râvnit o relație cu China și s-a arătat  adesea dispus să înăbușe obiecții și să ofere o mulțime de concesii” pentru a atinge  acest obiectiv, a scris Allen, care susține că pentru Suveranul pontif  „premiul final rămân relațiile diplomatice complete, un statut legal sigur pentru biserică și parteneriate pe scena globală.

Evaluarea făcută de Allen este susținută și de alți experți care se ocupă de Vatican. Papa Francis visează să fie primul papă care va stabili relații diplomatice cu Beijingul și pentru a atinge acest obiectiv,este dispus să facă tot felul de„concesii”, a declarat și Alban Mikozy. „Papa Francisc este un om prudent. El urmărește un vis: să fie pontiful  suveran care va restabili relațiile dintre China și Vatican.”

„Pentru a face acest lucru, este gata să  nu spună nimic despre Hong Kong și să nu reacționeze prea mult când liderul chinez vorbește despre rescrierea Bibliei”, a adăugat el, cu referire la anunțurile că Partidul Comunist Chinez vrea să rescrie  Biblia și alte texte sacre pentru a le face conforme cu ideologia socialistă.