Peronul gării din Craiova a fost neîncăpător pentru cei aproximativ 2000 de oameni veniti sa-i vada pe reprezentantii Casei Regale a Romaniei. Zeci de steaguri cu stema regalităţii au fluturat in gara Craiova. Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Prinţul Nicolae au fost întâmpinaţi pe peronul gării cu paine şi sare de autoritatile din Banie. Intonarea Imnului Regelui le-a creat emoţii nu numai celor nostalgici, ci şi Altetelor Sale Regale.

Familia regală a fost întâmpinată de primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, şi prefectul de Dolj, Marius Cristinel Deca.

Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Prinţul Nicolae au vizitat Bănia cu ocazia Zilelor oraşului, prilej cu care Principesa Margareta a creat nostalgie in randul oltenilor. Fiica regelui Mihai I al Romaniei  nu are multe amintiri legate de Cetatea lui Mihai Viteazu, insa ne-a marturisit ca isi doreste sa creeze cat mai multe de acum incolo. ”Nu am amintiri prea multe, dar le voi crea de acum », a spus Principesa.

Vizita regală a continuat cu o lansare de carte pentru copii la Centrul Multifunctional Craiova. Oltenii au putut vizita şi admira trenul în care au sosit cei trei membri ai familiei regale pana astazi. Trenul regal s-a intors la Bucuresti avand ca musafiri ai familiei regale elevi olimpici doljeni.