Evenimentul Zilei > Social > Mii de elevi din Călărași nu pot participa la cursuri online. Ce se întâmplă cu ei
Mii de elevi din Călărași nu pot participa la cursuri online. Ce se întâmplă cu ei

Mii de elevi din Călărași nu pot participa la cursuri online. Ce se întâmplă cu ei

Mai mult de 4.000 de elevi din judeţul Călăraşi nu au acces la resursele tehnologice pentru a putea participa la cursurile online. Fiecare şcoală din judeţ a făcut demersuri pentru ca elevii fără laptopuri, tablete sau telefoane inteligente să poată învăţa, până se vor primi tabletele promise de Minisetrul Educaţiei.

Prioritatea o reprezintă elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a, care se află în fața examenelor, iar pentru cei care nu au acces la resursele IT pentru a-şi continua cursurile, e nevoie de soluții.

”La nivelul judeţului Călăraşi, în această săptâmână, am achiziţionat un număr de 335 de tablete pentru elevii din clasa a VIII-a şi a XII-a, astfel încât aceştia să poată continua pregătirea pentru disciplinele de examene”, a explicat, pentru Radio România Actualități Camelia Croitoru, inspector şcolar general al judeţului Călăraşi.

Și pentru ceilalţi elevi care nu dispun de dispozitive pentru a participa la cursurile online au fost găsite soluții alternative. ”Am realizat emisiuni cu ajutorul radioului local din judeţul Călăraşi pentru a putea ajuta elevii să-şi pregătească orele. În acelaşi timp, pentru aceia care nu au nici măcar un radio au existat echipe de voluntari care au dus fişe de lucru acestora acasă”, a mai detaliat Croitoru pentru sursa citată.

Sursa: RADOR