Evenimentul Zilei > Actualitate > Mihai Codreanu, de la Pro TV la Parlamentul European
Mihai Codreanu, de la Pro TV la Parlamentul European

Mihai Codreanu, de la Pro TV la Parlamentul European

Prezentatorul a ales un post la Bruxelles dupa 11 ani de cariera in Pache Protopopescu, la emisiuni ca „Pro Vest” sau „Profetii despre trecut”.

Amalia Enache va avea alaturi un nou prezentator la Stirile Pro TV de la ora 22.30. Fostul ei coleg Mihai Codreanu va pleca la Bruxelles, ca agent temporar la Parlamentul European.

Pro TV, primul loc de munca

Mihai Codreanu a lucrat 11 ani la Pro TV, ca gazda a mai multor emisiuni. In urma cu cativa ani, a prezentat emisiunea „Profit”, un program facut in colaborare cu „Ziarul financiar”, publicatie din grupul MediaPro. A preluat stafeta de la Lucian Mandruta, in septembrie 2003, si a stors, saptamanal, „Profetii despre trecut” de la Silviu Brucan (care a murit in septembrie 2006).

Duminica, prezenta si emisiunea „Pro Vest”, un program care dezbatea tema integrarii Romaniei in Uniunea Europeana.  Pe langa aceste programe, a prezentat editii speciale si de breaking-news ale Stirilor Pro TV. De patru ani, era gazda stirilor Pro TV de la 22.30, impreuna cu Amalia Enache.

„In noiembrie 1996, un fost coleg de facultate, care era producator la Stirile Pro TV, m-a chemat sa traduc in direct o emisiune care se numea „Noaptea Americana”, o editie speciala dedicata alegerilor prezidentiale din State. Timp de un an si jumatate am fost traducator la Stiri, iar in primavara lui ‘98 am dat o proba de camera si am devenit prezentator”, povesteste Mihai Codreanu, pe protv.ro, despre inceputurile carierei in televiziune.

Cristian Leonte, „noul Codreanu”

De altfel, posibilitatea unei cariere legate de institutii europene se intrevedea din timpul facultatii. „Alternativa ar fi fost probabil o cariera universitara (la care, de fapt, am renuntat pentru Pro) sau una de interpret de conferinte la una dintre institutiile UE”, spune Codreanu pe site-ul Pro TV.

In locul lui Mihai Codreanu, noul partener al Amaliei Enache la Stirile Pro TV va fi Cristian Leonte, iar primul jurnal in noua formula va fi cel din 9 ianuarie. Leonte nu este strain de pupitrul programelor informative. Pana in prezent, el era partenerul Iuliei Vantur la Stirile Pro TV din diminetile de sfarsit de saptamana.

„Lucrurile s-au intamplat treptat. Mai intai a fost decizia lui Mihai de a pleca in inima Uniunii Europene, decizie pe care o respect pe deplin, ca doar in vremurile pe care le traim tinerii  pregatiti au aceasta posibilitate sa incerce apa cu degetul, apoi am aflat cine este noul partener de prezentare si am simtit din prima ca, da, e cea mai buna alegere posibila”, spune Amalia Enache.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.