Mihaela Rădulescu, de la rebelă la doamnă. Şi înapoi

Mihaela Rădulescu, de la rebelă la doamnă.  Şi înapoi

Imaginea de persoană ambiţioasă, echilibrată şi peocupată de probleme umanitare a fost afectată de ultimele evenimente în care a fost implicată vedeta.

„Scandalul Mihaela-Elan pare o poveste bună doar pentru tabloide, dar ascunde şi o istorie serioasă şi concludentă pentru vremurile pe care le trăim: asocierea dintre un bărbat cu bani şi o frumoasă celebră, care nu se referă doar la fascinaţia pe care o găseşte frumoasa în putere şi puternicul în frumuseţe şi celebritate.

E vorba şi de interes. Interesant la tot acest scandal este şi faptul că relaţia dintre cei doi evoluează/se deteriorează tocmai în funcţie de ceea ce face şi spune presa despre ei. Cu alte cuvinte, dacă vom scormoni în coşul de gunoi, vom scoate exact gunoi. Dacă vom şti în schimb să punem întrebările necesare şi să obţinem şi răspunsurile celor implicaţi, vom da la o parte perdeaua de pe un mic colţ de frescă socială foarte interesantă şi prea puţin cunoscută”, spune analistul media Iulian Comănescu.

Cazul Mihaela Rădulescu-Elan Schwartzenberg a luat amploare, alimentat de declaraţiile sau deciziile celor doi soţi aflaţi în conflict sau de scandaluri colaterale, atrase după principiul bulgărelui de zăpadă. Fie că cei doi soţi îşi confecţionează în media materialul cu care urmează să se confrunte într-un proces, fie că situaţia a scăpat într-adevăr de sub control, imaginea Mihaelei Rădulescu s-a schimbat în ultimele două săptămâni, păstrând puţine din elementele pe care reuşise să le adune în ultimii ani: mama grijulie, binefăcătoarea, femeia echilibrată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Această imagine a fost ”promovată” ultima oară la divorţul pronunţat pe 7 octombrie 2008, când foştii soţi au venit la tribunal ţinându-se de mână. Imaginea era falsă, am spune, considerând că ulterior, ”marile adevăruri” s-au ivit, rostite de ambele părţi. Înainte de a ajunge la tribunal, atât Mihaela Rădulescu cât şi fostul soţ au încercat, prin intermediul presei, să spulbere imaginea de ”bun părinte” a celuilalt.

Miza: custodia copilului lor, în vârstă de 4 ani şi jumătate. Cea de-a doua miză, averea ”milionarului” Elan Schwartzenberg, a scos şi ea la iveală adevăruri cutremurătoare, rostite prin diverse portavoci şi amplificate de alte şi alte scandaluri. Printre ”fetele de succes” ale României

”Putem presupune la “marile familii” de acest gen anumite beneficii de imagine. Vedeta reprezintă, înnobilează şi deschide uşile bărbatului cam pe dos decât se petrecea în Balzac, unde moştenitoarele marilor averi erau garanţii financiari ai unui Lucien de Rubempre sau Eugene de Rastignac. Rastignacii României contemporane sunt tocmai aceste fete de succes, venite de niciunde şi ajunse departe, al căror zâmbet diafan deschide miraculos anumite uşi pentru “moştenitoare bogate” ca Schwartzenberg, care joacă rolul lui Baroanei de Nucingen aici. Cupluri de această factură au mai existat în România, e suficient să amintim doar de Peter Imre şi Corina Dănilă sau de Costel Bobic şi Cristiana Răduţă”, explică analistul media Iulian Comănescu.

”Dacă subiectul a fost suficient de serios ca să-l preocupe pe Balzac, noi de ce ne-am feri de el? Sunt câteva lucruri care merită punctate şi care abia se pot citi, sub formă de întrebări, printre miile de rânduri care s-au scris deja pe tema ultimului divorţ: cât din relaţia celor doi s-a bazat pe modul cum i-a putut fi utilă Mihaela lui Elan? Dacă i-a fost utilă, a făcut-o în mod conştient sau a fost folosită? În ipoteza unor mecanisme de cuplu de acest tip, e oare posibil ca Elan să fi etalat la un moment dat o prestanţă de general manager în căsnicie, prestanţă care a jignit-o şi supărat-o pe Mihaela? În fine - cât de sexy e sau în ce mod e sexy să te joci în felul ăsta cu lumea pe care o ai la picioare?”, mai spune Comănescu.

ÎNCERCARE. Specialiştii nu se îndoiesc că Mihaela Rădulescu va şti să depăşească acest moment dificil Foto: Răzvan Vălcăneanţu

PUBLICITATE

”Poate se va transforma într-o eroină” ”Bănuiesc că sponsorii sunt deranjaţi de tot acest scandal, nu este o întâmplare tocmai fericită, însă cred că ea ştie cel mai bine ce prevăd contractele de imagine pe care le are şi stie cel mai bine în ce măsură poate să se exprime în ceea ce face”, spune Bogdan Naumovici, directorul de creaţie al agenţiei ”23”. Mihaela a fost mereu un personaj vânat de agenţiile de publicitate din România şi şi-a asociat imaginea cu diverse produse, dar s-a implicat şi în campanii sociale sau umanitare. Printre altele, Mihaela este Ambasador United Way pentru România, Ambasador Special Olympics, voluntar Crucea Roşie, Membru în boardul Fundaţiei SMURD sau membru în juriul Galei Societăţii Civile.

„Mihaela este o persoană foarte cunoscută şi a avut elemente pozitive şi negative în viaţă. Această situaţie este doar un moment dificil din viaţa ei, însă nu reprezintă un moment care o defineşte, nu cred că imaginea ei se rezumă la acest scandal în care este implicată acum. Sunt mai mulţi factori de care depinde această situaţie şi anume durata acestui scandal, atitudinea ei vis-a-vis de acest moment prin care trece. Eu nu pot şti ce va face Mihaela în următoarea perioadă şi cum îşi va justifica atitudinea. Este o supoziţie nefericită, poate mâine-poimâine se va călugări sau se va transforma într-o eroină în lupta pentru fiul său. Probabil că ea va fi în continuare imaginea produselor pe care le promovează şi acum, depinde numai de ea şi de contractele pe care le are” a declarat Bogdan Naumovici. Mihaela, ”femeia fantastică”

Mihaela Rădulescu este un fel de „femeie fantastică”, care se sare cu paraşuta de la 3600 de metri sau găteşte, are carnet de maşină, de barcă sau de motocicletă şi îi place grădinăritul. „Sunt foarte decisă să mă autodepăşesc, să fiu mai mult decât cred alţii şi decât cred eu despre mine”, spunea vedeta în CV-ul ei. Imaginea Mihaelei s-a construit, cu bune şi rele, în 15 ani de carieră, în cursul cărora a trecut cu graţie de la rebela impulsivă, capabilă să îndoaie maşina unui necunoscut în şuturi (incident semnalat de presă prin 1999), către mama grijulie şi soţia echilibrată. Şi înapoi.

  • Mihaela Ţiganu a devenit Mihaela Rădulescu la vârsta de 19 ani când s-a căsătorit cu Bogdan Rădulescu, al cărui nume îl poartă şi acum, deşi a divorţat după doar jumătate de an de mariaj.
  • Mai târziu, vedeta s-a căsătorit cu Ştefan Bănică Jr., pe care l-a întâlnit pe vremea când lucra la Tele 7 abc, dar şi căsnicia lor a avut un final nefericit, Mihaela mărturisind peste ani că artistul o înşela.
  • După Revoluţia din 1989, în cursul căreia a avut rolul de şefă de cabinet a omului politic Dan Iosif, Mihaela Rădulescu (39 de ani) şi-a făcut debutul în televiziune, în anul 1994, la postul Tele 7 abc.
  • Au urmat, de atunci, o serie de transferuri la mai multe televiziuni printre care Pro TV, Antena 1 sau B1 TV, timp în care Mihaela a acumulat experienţă şi a învăţat meserie, spune ea, ”furând” de la cei cu care a lucrat.
  • La postul de televiziune B1 TV a realizat emisiunile „Nocturna pe 16 mm” şi „Week-end abc”, după care s-a transferat la PRO TV, unde, într-o prima fază, a fost reporter, documentarist, prezentator şi producător.
  • A plecat apoi la Antena, unde a prezentat timp de doi ani emisiunea de divertisment „Duminica în familie”, după care a revenit la PRO TV pentru a prezenta alte două emisiuni „Steaua ta norocoasă” şi „Familia de cinci stele”.
  • La B1 TV a lucrat ca producător şi a realizat mai multe emisiuni precum „Secret profesional”, „Gala” sau „Punem pariu că-i vară”. De la sfârşitul anului 2004, vedeta a reluat emisiunea „Duminica în familie” la Antena 1. O dată cu ascensiunea în carieră, viaţa Mihaelei Rădulescu a devenit din ce în ce mai complexă, ea trecând treptat de la rolul de realizatoare de emisiuni TV la cel de scriitoare, actriţă sau regizor.

Conflictele Mihaelei Rădulescu

În ultimii ani, Mihaela a devenit cea mai sexy vedetă, cea mai sexy româncă, femeia anului - apreciată de revistele pentru femei, dar şi de cele pentru bărbaţi, Mihaela Rădulescu a fost promotoare a numeroase campanii sociale, precum cele împotriva fumatului, împotriva consumului de droguri sau împotriva traficului de fiinţe umane.

Singurul lucru pe care Mihaela l-a purtat din trecut în noul paradis este, probabil, conflictul întrea ea şi o altă vedetă de televiziune, Andreea Marin. Conflictul a reizbucnit în 2006, odată cu demararea campaniei de ajutorarare a fetiţei bolnave de cancer, iniţiativă a jurnalistei Liana Stanciu şi a solistului formaţiei „Bere gratis”, Mihai Georgescu.

Într-o ediţie a emisiunii „100%” de la Realitatea TV cele două rivale spuneau: „Nu suntem prietene, nu ne vizităm duminica, dar suntem două persoane civilizate şi când avem ceva de spus, ne sunăm de fiecare dată şi lămurim lucrurile”, spuneau cele care aveau să se alieze apoi pentru a face faţă altui scandal: informaţiile apărute într-un tabloid că s-ar fi bătut în sediul unei agenţii de publicitate.

Revenire la imaginea tinerei fistichii

Imaginea Mihaelei Rădulescu, de femeie modernă, activă şi implicată în numeroase acţiuni caritabile, cu o carieră de succes în televiziune, a fost de înlocuită acum cu imaginea unei femei disperate şi furioase. Mihaela Rădulescu se căsătorea în anul 2004 cu omul de afaceri Elan Schwartzenberg şi tot în acelaşi an vedeta dădea naştere, la Tel Aviv, băiatului lor, Ayan.

Imaginea imaculată cu care Mihaela Rădulescu se mândrea în ultima vreme, a intrat pe o pantă descendentă când, anul trecut, vedeta şi actualul soţ, Elan Schwartzenberg, anunţau că vor divorţa după o căsnicie de patru ani şi după o relaţie de mai bine de zece ani.

Imaginea de mamă responsabilă a fost înlocuită treptat cu o altă imagine, a unei femei de 39 de ani care se purta ca o adolescentă îndragostită. Relaţia cu mai tânărul Dani Oţil, i-a schimbat până şi stilul vestimentar Mihaelei Rădulescu, care a trecut la ţinutele elegante la haine fistichii pe care le purta iubitul ei, atunci când apărea la diferitele evenimente mondene. CITIŢI ŞI:

RADU PARASCHIVESCU: Căutaţi omul din spatele vedetei

Mihaela, faţă cu justiţia

Mihaela Rădulescu ar putea rămâne fără copil