Microsoft pregateste un "Big Brother" pentru angajati

Microsoft pregateste un "Big Brother" pentru angajati

Specialisti de la compania fondata de Bill Gates lucreaza cu sarg la un program de calculator care sa ajute patronii sa urmareasca permanent angajatii, sa descopere care este nivelul de productivitate al acestuia si sa stie care va fi momentul prielnic pentru a-l concedia.

Prestigioasa publicatie americana "The Times" a descoperit patentul aplicatiei, in care se descrie un sistem care poate conecta orice muncitor la un calculator, prin tehnologia wirelless.

Dupa conectare, programul masoara metabolismul angajatului pentru a stabili starea fizica si psihica a acestuia, cat este de competent. Astfel, bataile inimii, temperatura corpului, expresiile faciale si tensiunea vor reprezenta criterii de stabilire a productivitatii fiecarui angajat.

Conform documentului citat de "The Times", solutia informatica va putea „detecta frustrarea sau stresul utilizatorului” si va putea „oferi solutii de combatere a acestora dupa caz”.

Ne puteți urmări și pe Google News

In zilele noastre, astfel de tehnologii sunt implementate doar in cazul pilotilor de avioane sau pentru astronauti. Este pentru prima data cand o companie isi propune sa vanda asemeena solutii informatice unui segment larg de companii.

Biroul pentru Patente din SUA a confirmat ieri ca Micrososft a lucrat la aceasta solutie informatica in ultimile 18 luni.