Meteo 6 iunie 2019. Joi în prima parte a zilei vor mai cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină de dimensiuni mici în Oltenia și Carpații Meridionali, iar după orele prânzului și în jumătatea nordică a țării.

Potrivit prognozei, cantitătile de apa care se vor acumula vor fi în general nesemnificative, doar la munte și în nordul Olteniei izolat urmând să se strângă până la 15-20 de mm. Vântul va suflă slab în cea mai mare parte a țării, cel mult slab până la moderat în nordul Moldovei. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 22-27 de grade Celsius în Transilvania și Maramureș și 25-30 de grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate în Bărăgan și în Moldova, scrie Antena3.

Vineri, 7 iunie

Instabilitatea atmosfericã se va menţine temporar accentuatã în nordul, centrul, estul ţãrii, la deal, la munte şi local în sud. Aceasta se va manifesta prin înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe arii restrânse se vor acumula cantitãţi de apã mai însemnate şi va cãdea grindinã. În restul teritoriului astfel de manifestãri vor fi pe suprafeţe mici.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 31 de grade, iar cele minime se vor situa între 9 şi 21 de grade.

Sâmbătă, 8 iunie 

Vremea va fi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi local, îndeosebi în jumãtatea de est a ţãrii, la deal şi la munte, se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Izolat, cantitãţile de apã vor fi însemnate şi va cãdea grindinã.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 32 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 11 şi 21 de grade.