Evenimentul Zilei > Economie > Mesajul EXPLOZIV pentru ANAF! „Constat că… V-A DURUT în P…!” Scrisoarea OFICIALĂ a unui avocat, înregistrată la Fisc. Textul plin de injurii nu poate fi reprodus
Mesajul EXPLOZIV pentru ANAF! „Constat că… V-A DURUT în P…!” Scrisoarea OFICIALĂ a unui avocat, înregistrată la Fisc.  Textul plin de injurii nu poate fi reprodus

Mesajul EXPLOZIV pentru ANAF! „Constat că… V-A DURUT în P…!” Scrisoarea OFICIALĂ a unui avocat, înregistrată la Fisc. Textul plin de injurii nu poate fi reprodus

Pe 27 august, adică luni, la registratura Direcției Generale a Finanțelor Publice București a fost înregistrată una dintre cele mai ciudate petiții.

Încă din al doilea paragraf îți sare-n ochi expresia: ”trebuie să constat că… v-a durut în …”. Cuvintele obscene sunt scrise așa cum se aud ele la colț de stradă.

Plină de înjurături, ”ca la ușa cortului”, cum se zice, scrisoarea este semnată de un avocat din București, Ioan Gheorghișan, un om pe care întâmplarea face că-l cunosc încă de la sfârșitul anilor ’90, când îl apăra pe celebrul colonel Gheorghe Truțulescu, personaj cheie în afacerea ”Țigareta”, dosarul încâlcit care i-a umbrit întregul mandat președintelui Emil Constantinescu. Dat fiind textul, greu de reprodus într-un ziar, chiar și în această perioadă, când injuriile sunt considerate declarații politice, am crezut că e vorba de o glumă, dar avocatul mi-a confirmat că el este autorul scrisorii. Iată povestea ei.

Petiția semnată de Ghoerghișan este motivată de o chestiune simplă. ANAF a constatat la cabinetul său de avocatură un prejudiciu de 43.437 lei. Printr-o sentință definitivă a Judecătoriei Sectorului 1, debitul a fost redus la 13.555 lei. Sentința este din 27 octombrie 2017! De atunci, avocatul nu a reușit să-i convingă pe cei de la Fisc să respecte sentința judecătorească și să reducă termenii popririi până la suma constatată de judecători.

Avocatul mi-a spus că are o întreagă corespondență cu Fiscul, dar că nu a reușit să scape de o datorie de 30.000 de lei. Așa a ajuns la concluzia din paragraful al doilea, citată la începutul textului meu: ”constat că… v-a durut în … (adică tot uun fel de penis) atât de hotărârea judecătorească definitivă, cât și de obligația legală de a răspunde cererii mele.

Ignorarea acestei afecțiuni uro-genitale, care v-a afectat probabil și celălalt CAP, în care ar trebui să se regăsească fărâma de materie cenușie existentă la data când ați fost avortați prin șanțurile patriei, a făcut posibilă reținerea nejustificată, până la această dată, a unei sume mai mari cu peste 3.000 de lei față de suma datorată.

Dacă nici de această dată nu înțelegeți să vă îndepliniți sarcinile de serviciu pentru care noi, contribuabilii, vă plătim, nu-mi rămâne decât să vă adresez urarea strămoșească ”La multă … , fără lămâie” , pe care vă rog să o transmiteți și analfabeților, cu studii pe la fără frecvență, care fac pe miniștri sau secretari de stat.”

Limbajul, deloc scuzabil, după mine, este explicat de avocat, într-o declarație pentru noi: ”Nu am mai suportat comportamentul lor, dezinteresul pentru soarta unui om. Ultima oară mi-au spus că sumele colectate în plus se vor compensa prin plățile ulterioare. Păi, eu trebuie să muncesc zeci de ani ca să am de plătit taxe de 30.000 de lei!

PS Interesant este și că a doua zi după înregistrarea petiției, adică pe 28 august, un șef de la Fisc l-a însărcinat pe un oarecare domn Olteanu să îl informeze și să soluționeze ”lucrarea”.