Evenimentul Zilei > Politica > Ce mesaj a transmis Dacian Cioloş pe Facebook
Ce mesaj a transmis Dacian Cioloş pe Facebook

Ce mesaj a transmis Dacian Cioloş pe Facebook

Fostul prim-ministru, Dacian Cioloş, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook cu prilejul Zilei Unirii. În acelaşi mesaj, Cioloş a vorbit şi despre "conducătorii politici".

"Conducătorii politici au privilegiul de a contribui cu modestie și dăruire la consolidarea comunității, întărindu-i valorile și principiile prin propriul exemplu, prin fapte, prin idei. Nu sunt acolo ca să lupte pentru interese personale sau pentru a oferi privilegii protejaților. Dregătoria vremelnică pe care o au, încrederea oamenilor, nu pot fi folosite ca scut împotriva legii.

Mândria unui neam nu este despre orgoliu, ci despre demnitate, despre promovarea unor valori și a unor principii care ne definesc. Întemeiată pe adevăr și pe respectul pentru noi înșine, demnitatea se câștigă greu, rezistând compromisurilor care-i pot afecta fundamentele.

Nu putem apăra și promova drepturile și libertățile fundamentale, câtă vreme există unități de măsură diferite. Ocaua lui Cuza trebuie aplicată și acum, inclusiv pentru valori care nu pot fi comensurate material, dar care sunt cu mult mai prețioase și mai greu de apărat.

De ziua Unirii Principatelor vă urez tuturor să fim demni, să fim toleranți cu diferențele dintre noi, să nu transformăm confruntările de idei în ură, să păstrăm vii acele lucruri care ne unesc!

Vă invit să credem că această țară este mai mult decât o sumă de individualități, că valorile ei nu pot fi reduse la cel mai mic numitor comun, că viitorul ei și al nostru ca neam sunt incomparabil mai importante decât interesele politice sau partinice de moment.

La mulți ani, România!", a scris fostul premier. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: