Noul Mercedes-Benz GL, SUV-ul limuzină

Noul Mercedes-Benz GL, SUV-ul limuzină

E „pătrățos”, are șapte locuri, dotări de limuzină și abilități offroad. Noul SUV GL de la Mercedes-Benz este prezentat, în aceste zile, vizitatorilor Salonului auto de la New York.

Mercedes-Benz prezintă, zilele acestea, la Salonul auto de la New York, noul SUV cu șapte locuri GL.

Producătorul german este atât de mândru de noua sa creație încât n-a ezitat să o compare cu limuzina Clasa S. Cu alte cuvinte, noul GL este o Clasa S a SUV-urilor de lux.

GL-ul este colegul mai mare al celebrului ML. Dimensiunile noii generații, care utilizează o versiune a platformei pe care este realizată și Clasa M, sunt ușor modificate. Lungimea a crescut de la 5,09 la 5,12 metri, lăţimea a scăzut de la 2,17 la 2,14 metri, însă ampatamentul a rămas identic: 3,07 metri. La debut vor fi oferite versiunile GL350 BlueTec (258 CP) și GL500 BlueEfficiency (408 CP), ambele cu tracțiune integrală și transmisie automată 7G-tronic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru piața europeană, Mercedes-Benz pregătește și câteva versiuni turbodiesel.

Ca o adevărată ”limuzină a clase SUV”, noul Mercedes-Benz GL deține o serie de sisteme pretențioase precum: Distronic Plus, Collision Prevention Assist şi Off-Road Package (care include suspensia pneumatică Airmatic, un diferenţial blocabil şi o serie de panouri de protecţie).

Noul Mercedes-Benz GL va fi comercializat începând din a doua jumătate a acestui an. Prețurile urmează a fi comunicate.

<iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/RMSFbPhy_rE" height="315" width="633"></iframe>