Evenimentul Zilei > Actualitate > MEHEDINȚI. Lider PMP, agresat de un polițist cu un spray lacrimogen
MEHEDINȚI. Lider PMP, agresat de un polițist cu un spray lacrimogen

MEHEDINȚI. Lider PMP, agresat de un polițist cu un spray lacrimogen

Eugen Golea, preşedintele organizaţiei judeţene PMP Mehedinți și patru activiști de partid au fost implicați duminică seara, la Baia de Aramă, într-un incident...lacrimogen. La propriu. Golea a povestit astăzi cele întâmplate, într-o conferință de presă la care a participat și Gelu Vișan, secretar general adjunct al PMP.

Aflat la volanul autoturismului proprietate personală, Eugen Golea a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie, la ieşirea din oraş, la sfârşitul unei zile de campanie electorală. În autoturism se aflau şi tinerii activişti Ovidiu Popescu, Robert Coacă, Lavinia Negrescu şi Alexandru Fota. 

Fără nici un fel de explicaţie poliţistul Păsat le-a cerut celor patru să-l însoţească la secţia de poliţie a oraşului Baia de Aramă pentru identificare, deşi acest lucru se putea face şi pe loc. Atât liderul PMP, cât şi ceilalţi colegi de partid au refuzat deplasarea dacă nu li se va explica motivul pentru care au fost opriţi în trafic şi invitaţi la secţia de poliţie. Supărat agentul Păsat a luat de la colegi un spray lacrimogen, pe care l-a utilizat prin orificiile de aerisire ale maşinii, iar în momentul în care gazul a ajuns în interior, şoferul a deschis geamul, ocazie pentru poliţist să-i dea cu spray în faţă. 

Ceilalți polițiști din echipaj „au luat în primire”, fiecare, câte o roată a maşinii şi i-au desumflat pneurile. Unuia dintre tinerii din autoturism i s-a făcut rău şi, după multe minute de insistenţă, a ajuns şi un echipaj de la ambulanţă, care se afla la circa 100 de metri depărtare de locul incidentului. Ocupanţii maşinii au fost duşi la secţia de poliţie, unde au fost ţinuţi mai multe ore pentru declaraţii, singura explicaţie dată de poliţişti fiind că „sunt pedepsiţi pentru ce au făcut în Baia de Aramă”, adică au făcut campanie pentru candidatul Elena Udrea. În acest timp la secţia de poliţie i s-a mai făcut rău încă unui tânăr, probail din cauza lacrimogenelor, fiind nevoie din nou de ambulanţă.  

După aproape 7 ore de „reţinere la miliţia din Baia de Aramă”, protagoniştii evenimentului au fost lăsaţi să plece, cu ei părăsind oraşul întreaga echipă de campanie a PMP, care i-a aşteptat în faţa sediului instituţiei, şi care a avut grijă să reţină în memoria celularelor tot ceea ce s-a întâmplat acolo.

Preşedintele PMP Mehedinţi, Eugen Golea, a dezvăluit şi că, în noaptea de 17 spre 18 octombrie , la o zi după instalare, au dispărut sau au fost distruse toate cele 20 de bannere amplasate în locuri publice din Drobeta Turnu Severin, bannere de campanie pentru candidatul la Preşedinţie Elena Udrea. Autorităţile locale, în frunte cu primarul Constantin Gherghe- înscris în Mişcarea Populară, dar membru UNPR- au motivat că bannerele au fost afectate de vântul puternic care s-a abătut în noaptea respectivă pe străzile municipiului Drobeta Turnu Severin. Interesant că bannerele celorlalţi candidaţi, unele aflate în imediata vecinătate, nu au fost afectate de vânt.