Evenimentul Zilei > Monden > Mega lovitură în media. Dan Negru a spulberat toate recordurile. Cifrele o dovedesc!
Mega lovitură în media. Dan Negru a spulberat toate recordurile. Cifrele o dovedesc!

Mega lovitură în media. Dan Negru a spulberat toate recordurile. Cifrele o dovedesc!

Posturile de TV au obținut audiențe-record de Revelion. Conform datelor publicate de principalele posturi de televiziune, românii au ales, într-un număr extraordinar de mare, să petreacă Anul Nou în fața televizoarelor. Câștigătorul serii, așa cum era de așteptat, a fost Dan Negru.

„Minutul de aur al Revelionului Starurilor 2020, de la ora 23:36, a adunat în fața micilor ecrane 3.452.000 de români din toată țara, Antena 1 înregistrând 19,4 puncte de rating și 42% cota de piață. De asemenea, minutul de la miezul nopții a adunat în fața micilor ecrane 3.045.000 de telespectatori, la nivelul publicului din toată țara. Cel de-al 20-lea program de Revelion prezentat consecutiv de Dan Negru, la Antena 1, difuzat în intervalul orar 22:00 – 02:00, a obținut în acest an o audiență de 8 ori mai mare față de principalul competitor, Pro TV, la nivelul publicului din întreaga țară si de 3 ori mai mare față de urmatorul clasat, Romania TV” anunță un comunicat de presă al Antena 1.

Surpriza e mare. O televiziune comercială, care deține topul audiențelor de Revelion de 20 de ani, a fost urmată, ca rating, de petrecerea de Revelion a unei televiziuni de nișă, de știri, pe toate segmentele de public.

„Antena 1 a condus în topul audiențelor la nivelul publicului din toată țara cu o medie de 16 puncte de rating și 36,2% cota de piață, urmată de Romania TV, cu 5,3 puncte de rating și 12% cota de piață”, mai scrie sursa citată.

„La nivelul publicului din mediul urban, Antena 1 a obținut o audiență mai mult decat dubla fata de urmatorul clasat, Romania Tv, si de peste 6 ori mai mare fata de Pro TV. Antena 1, cu show-ul prezentat de Dan Negru, s-a situat pe primul loc și la nivelul publicului din mediul urban, cu 13,8 puncte de rating și 32,8 cota de piață, la o distanță apreciabilă de PRO TV, clasat abia pe locul 5 cu doar 2,1 puncte de rating și 4,9 cota de piață, după Romania Tv, cu 5,7 puncte de rating si 13,5% cota de piata, Kanal D, respectiv Antena 3. În minutul de aur, de la ora 23:09, Antena 1 obținea un rating de 18,4 de puncte și o cotă de piață de 41,2 procente. La nivelul publicul comercial, Antena 1 a obținut o audiență de aproape 5 ori mai mare față de urmatorul clasat, Pro TV.”