Proiectul de lege a trecut cu 258 de voturi „pentru”, 4 voturi „contra” și 3 abțineri. Una dintre modificări se referă la „Dosarul electronic de sănătate al pacientului”.

Potrivit articolului 30, unitățile medicale vor fi obligate să asigure utilizarea informației medicale în format electronic, prin intermediul dosarului electronic de sănătate al pacientului. În cazul în care se utilizează alt sistem informatic, acesta trebuie să fie compatibil cu sistemul din Platforma informatică din asigurările de sănătate.

Potrivit noilor prevederi, de organizarea și adminstrarea Platformei se va ocupa CNAS. Dosarul electornic de sănătate va conține date și informații clinice, biologice, diagnostice și terapeutice, personalizate, acumulate pe tot parcursul vieții pacienților. Dosarul electronic de sănătate al pacientului are drept scop creșterea calității și eficienței actului medical prin accesul imediat la date și informații medicale. Camera Deputaților este for decizional, proiectul va merge pentru promulgare la președintele Klaus Iohannis.

 

Te-ar putea interesa și: