Evenimentul ZileiInternationalCum le MINȚEA medicul lotului NAȚIONAL de GIMNASTICĂ pe tinere pentru a le VIOLA

Cum le MINȚEA medicul lotului NAȚIONAL de GIMNASTICĂ pe tinere pentru a le VIOLA

Cum le MINȚEA medicul lotului NAȚIONAL de GIMNASTICĂ pe tinere pentru a le VIOLA
Noi detalii ies la iveală în cazul medicului lotului național de gimnastică a SUA, Larry Nassar, care mințea gimnastele pentru a le viola.

O parte din cele 140 de femei care îl acuză de violuri repetate, au adus noi lămuriri care au înmărmurit asistenţa.

Astfel, Jordyn Wieber, care a fost abuzată de la 14 ani, a dezvăluit cum le minţea pentru a le viola omul care ar fi trebuit să le ajute când se simţeau rău, scrie B1.

Ea fost minţită de doctor că trebuie să accepte o "metodă specială" pentru a scăpa de probleme. Numai că în locul vreunui remediu, "prădătorul", aflat acum în ţinuta închisorii, le dezbrăca şi îşi folosea degetele, minţindu-le că doar aşa vor scăpa de orice tensiune musculară.

Depoziţia lui Jordyn Wieber a fost una dintre cele 120 pe care judecătoarea Rosemarie Aquilina le va asculta înaintea sentinţei, aşteptată marţi. Potrivit unei investigaţii realizată de ziarul Indianapolis Star, numărul real al abuzurilor ar fi mult mai mare, 368, produse de-a lungul celor 20 de ani în care Nassar a fost medicul lotului naţional. Jurnaliştii susţin că ani la rândul federaţia americană a ignorat toate reclamaţiile făcute de sportive sau de părinţii acestora.

O altă fostă sportivă americană, Rachel Denhollander a declarat pentru BBC că ea a fost violată la 15 ani, în timp ce mama sa se afla în clădire: "Mi-a fost foarte greu să înţeleg că o astfel de persoană făcea aşa ceva, aşa că întotdeauna am crezut că problema a fost a fost a mea".


Accesează: