Motherwell a reuşit aseară, în meciul jucat aseară, pe teren propriu, împotriva lui Hibernian, cea mai spectaculoasă revenire a sezonului în Scottish Premier League, reuşind să anuleze un handicap de patru goluri.

Colin Nish a marcat un hat-trick pentru oaspeţi în prima repriză de pe arena Fir Park şi la pauză, Hibs conduceau cu scorul de 4-2. Mai mult, echipa din Edinburg şi-a mărit avantajul în doua repriză la 6-2 şi, cu 25 de minute înainte de final, fanii "alb-verzi" credeau că favoriţii lor vor pune capăt seriei negre de şase eşecuri consecutive cu stil.

În timp ce fanii lor părăseau tribunele, jucătorii lui Motherwell au început să marcheze. Giles Coke, Tom Hateley şi John Sutton au marcat câte un gol în doar zece minute, iar "oţelarii" sperau din nou. Ross Forbes a ratat o lovitură de pedeapsă târzie, portarul Graeme Smith opunându-se spectaculos, iar totul părea din nou pierdut pentru gazde. A venit însă golul spectaculos al lui Lukas Jutkiewicz din minutul 93, şi Motherwell îşi păstrează poziţia a patra în clasament (un punct peste Hibs), care asigură prezenţa în Liga Europa, cu o etapă înainte de final.

Precedentul record de goluri în Scottish Premier League fusese stabilit tot pe Fir Park, în 20 octombrie 1999, când Aberdeen s-a impus cu scorul de 6-5 în faţa lui Motherwell.

Cum a decurs scorul:

Motherwell 0-1 Hibernian – Colin Nish – minutul 11
Motherwell 1-1 Hibernian – Giles Coke – minutul 16
Motherwell 1-2 Hibernian – Colin Nish – minutul 20
Motherwell 1-3 Hibernian – Derek Riordan – minutul 28
Motherwell 1-4 Hibernian – Colin Nish – minutul 36
Motherwell 2-4 Hibernian – John Sutton – minutul 39
Motherwell 2-5 Hibernian – Anthony Stokes – minutul 56
Motherwell 2-6 Hibernian – Anthony Stokes – minutul 65
Motherwell 3-6 Hibernian – Giles Coke – minutul 67
Motherwell 4-6 Hibernian – Tom Hateley – minutul 72
Motherwell 5-6 Hibernian – John Sutton – minutul 76
Motherwell 6-6 Hibernian – Lukas Jutkiewicz – minutul 90 + 3