McCain l-a atacat pe Obama în ultima dezbatere prezidenţială

McCain l-a atacat pe Obama în ultima dezbatere prezidenţială

Senatorul John McCain s-a folosit de ultima dezbatere a alegerilor prezidenţiale, desfăşurată ieri noapte, pentru a ridica întrebări persistente şi la obiect despre caracterul, judecata şi politica contra-candidatului său la Casa Albă, senatorul Barack Obama, scrie AP.

McCain a pus presiune pe adversarul său democrat, atacând strategia acestuia în privinţa taxelor şi cheltuielilor bugetare. Candidatul republican a încercat să lege cariera de politician a lui Obama de numele lui William Ayers, liderul organizaţiei radicale Weather Underground.

Obama a reuşit să pareze atacurile lui McCain, susţinând în continuare că John McCain reprezintă o continuare a politicii nepopulare a actualului preşedinte George W. Bush, în special în sectorul finaciar.

După ce Barack Obama l-a acuzat pe McCain că a susţinut în mai multe rânduri strategia economică a lui George Bush, candidatul republican a repilcat, "Nu sunt preşedintele Bush. Dacă doreai să candidezi împotriva preşedintelui Bush, trebuia să o faci acum patru ani".

Ne puteți urmări și pe Google News

Dezbaterea a atins mai multe probleme interne, printre care avortul, numirile juridice sau schimbările climatice şi economice, candidaţii oferind soluţii diferite în majoritatea cazurilor.

Cu mai puţin de trei săptămâni pănâ la alegeri, Obama conduce în opţiunile de vot ale americanilor. Conform unui sondaj de opinie realizat de „New York Times“ - CBS News, candidatul democrat este preferat de  53% dintre alegători, în timp ce John McCain beneficiază de sprijinul a doar 39% dintre americanii cu drept de vot.