Mazilu, un baiat de milioane

Transferat la Dnepr, fotbalistul va castiga aproape un milion de dolari pe sezon. EVZ va prezinta povestea celui mai scump jucator vandut din campionatul Romaniei, remarcat prin modestie si bun-simt.

Ionut Mazilu (26 de ani), golgheterul editiei 2005-2006 a Ligii I, cu 22 de goluri, a devenit ieri cel mai scump jucator transferat din campionatul de fotbal al Romaniei, devansandu-i in clasamentul „all-time” pe Daniel Niculae si George Ogararu (ambii cu cate 3,3 milioane de euro) si pe Gica Hagi (echivalentul a 2,8 milioane de euro). Internationalul roman a fost cumparat de la Rapid de echipa Dnepr Dnepropetrovsk, liderul campionatului din Ucraina, cu patru milioane de euro. Atacantul va incasa un salariu de 500.000 de euro pe sezon (la care se vor adauga prime de joc si de obiectiv). Astfel, totalul castigurilor sale intr-un sezon se apropie de un milion de dolari!

Anul a inceput fantastic pentru atacantul Rapidului. Pe 7 ianuarie, sotia sa, Luminita, i-a daruit un baietel, iar cateva zile mai apoi, Dnepr, care l-a ofertat pe Ionut si asta-vara, a decis sa finalizeze negocierile.

Tatal, fost sef de aprozar

Ne puteți urmări și pe Google News

Ionut Mazilu are o poveste interesanta. Nascut in Bucuresti, el provine dintr-o familie cu o situatie materiala buna, are o educatie aleasa si da dovada in orice imprejurare de modestie si de bun-simt. „Copilul meu n-a dus niciodata grija zile de maine, dar nici nu s-a culcat pe o ureche. Eu am fost sef la un aprozar pe vremea comunismului, iar dupa ‘90 am avut cateva buticuri in cartierul Crangasi.

Magazinele mi-au fost distruse mai apoi la ordinul lui Traian Basescu, care pe-atunci era primarul Capitalei!”, ne-a spus Aurel Mazilu, tatal fotbalistului, care acum detine un magazin de incaltaminte.

„Am un baiat model. Nu mi-a facut o boacana”, se mandreste Mazilu senior, care este suporter neconditionat al Rapidului.

A inceput ca portar

La inceputurile carierei de fotbalist, lui Ionut Mazilu ii placea mai degraba sa apere decat sa dea goluri. „M-am suparat o singura data pe el. Abia il dusesem la Sportul si el voia sa stea in poarta. I-am pus in vedere:  „Nu te mai las la fotbal, daca vrei sa fii portar!”. Asta fiindca idolul meu era un atacant, Marco van Basten. Pe Ionut il vedeam semanand cu olandezul! A progresat repede ca atacant. La juniori marca si cate trei goluri pe meci. Nu statea la discutii cu fundasii! Intr-un singur sezon a dat peste 50 de goluri, din cele 80 inscrise de echipa!”, dezvaluie seniorul. Mazilu a fost un fenoment fotbalistic inca de la frageda varsta. Sosit in Regie la sase ani, el a marcat, spun fostii sai antrenori, peste 300 de goluri in perioada junioratului!

Remarcat de Hagi

„Lui Ionut ii placeau copanele de pui si masinile puternice”, este „pontul” pe care ni l-a dat ieri un antrenor de la Sportul. De altfel, din primii bani castigati la seniori, Ionut si-a cumparat, la mana a doua, un automobil marca Audi A4, pe care a dat, la vremea respectiva, 18.000 de dolari.

Mazilu a fost remarcat de multi antrenori. Gica Hagi a vrut sa-l aduca la Poli Timisoara, iar Dan Petrescu are numai cuvinte de lauda despre longilinul atacant: „Mazilu este fotbalistul cel mai usor de antrenat pe care l-am cunoscut”.

CALITATE

„Cuminte ca o fata mare”

Cel mai bun prieten al lui Mazilu este Costin Lazar, de la Rapid. „Ma bucur pentru Ionut. Si-a asigurat viitorul. A muncit mult, este serios si, in plus, a avut noroc”, considera „Bumbi”. Mazilu si Lazar au crescut impreuna la Sportul, pasii in fotbal fiindu-le indrumati de acelasi antrenor: Dumitru Manea, pe care telefonul EVZ l-a gasit in al noualea cer. „Sunt cel mai fericit antrenor din lume! Ionut l-a depasit pe Hagi, ca suma de transfer. Eu si nevasta-mea (n.r. - angajata la clubul din Regie) am avut grija de el prin cantonamente. Era ca si copilul nostru. Are golul in sange si e cuminte ca o fata mare”, ne-a declarat ieri „descoperitorul de comori”.