Evenimentul Zilei > Actualitate > Mazda2 cu facelift pentru Salonul auto de la Paris
Mazda2 cu facelift pentru Salonul auto de la Paris

Mazda2 cu facelift pentru Salonul auto de la Paris

Modelul subcompact japonez Mazda2 va oferi o gamă completă de motoare Euro 5 și, în premieră, o cutie de viteze automată.

Mazda2, ”Mașina anului 2008” în lume – titlu acordat de asociația ”World Car of the Year” (WCOTY) – va fi relansată cu modificări tehnice și estetice, la Salonul auto de la Paris, în luna octombrie, a anunțat, astăzi, producătorul auto japonez Mazda.

Modelul subcompact Mazda2, concurent, între altele, cu Ford Fiesta, Fiat Punto Evo, Volkswagen Polo sau Opel Corsa, va oferi, începând din această toamnă (această iarnă, pentru clienții din România), o gamă de motoare Euro 5 și, în premieră, o cutie de viteze automată.

În plus, susține Mazda, autoturismul va propune un tren de rulare recalibrat cu scopul îmbunătățirii confortului oferit pasagerilor.

Una dintre slăbiciunile actualei versiuni a fost reprezentată, de la bun început, de rigiditatea accentuată a suspensiilor – oportună pentru calitatea ținutei de drum, dar neinspirată în cazul rulării pe drumuri deteriorate.

La nivel estetic, Mazda2 va adopta, la o scară redusă, grilă frontală ”zâmbitoare”, prezentă deja în gamele Mazda3, Mazda5 și CX-7, după cum se poate observa în prima fotografie oficială publicată de producător.