Evenimentul Zilei > Actualitate > Mayer a spart gheaţa în România
Mayer a spart gheaţa în România

Mayer a spart gheaţa în România

Jucătorul german a câştigat primul turneu din carieră la Bucureşti, zdrobindu-l ieri pe Andujar în finală, 6-3, 6-1.

Germanul Florian Mayer (27 de ani) s-a impus ieri în ultimul act la BRD Năstase-Ţiriac Trophy, îndeplinindu-şi un vis pe care îl avea de un deceniu în tenisul profesionist: să câştige un turneu ATP. Bavarezul de pe locul 24 în lume mai jucase patru finale în carieră, toate pierdute.

Săptămâna trecută, la Arenele BNR, Mayer a fost irezistibil, cedând un singur set (n.r. – pierdut la 0!), în partida din turul doi, cu argentinianul Carlos Berlocq.

Neamţul a mers ceas în finală

În finală, Mayer a dat peste ibericul Pablo Andujar, care îl eliminase în semifinale pe deţinătorul titlului şi, în acelaşi timp, omul care îi suflase trofeul în urmă cu un an – argentinianul Juan Ignacio Chela. Meciul a fost echilibrat doar în primele game-uri. Primul care a dat lovitura pe serviciul adversarului a fost Andujar, spaniolul desprinzându-se la 3-1. Avea să fie doar un foc de paie.

Mayer a reintrat imediat în meci şi a câştigat setul cu 6-3, practicând un tenis îndrăzneţ şi creativ, care l-a prins mai mereu pe picior greşit pe iberic – un specialist al zgurii. Germanul şi-a acontat şi primele cinci game-uri ale manşei secunde, pe care a câştigat-o cu 6-1.

Cei doi finalişti au plecat din Capitală cu o mică avere. Neamţul a primit un cec în valoare de 67.650 de euro, în timp ce învinsul său a fost recompensat cu 35.600 de euro.

Românii nu au reuşit nici în acest an să rupă gura târgului la Bucureşti. În competiţia de simplu, niciun jucător din ţara noastră nu a atins faza sferturilor de finală, în vreme ce perechea de dublu – formată din Horia Tecău şi suedezul Robert Lindstedt şi cotată cu prima şansă la câştigarea turneului – a ratat calificarea în semifinale.

Întrecerea de dublu a fost câştigată de italienii Daniele Bracciali şi Potito Starace (favoriţii numărul 3).

67 de mii de euro

a câştigat germanul Florian Mayer pentru succesul obţinut la turneul de la Bucureşti

  • După Cupa Davis, românii au fost mici şi la BRD Open
  • Victor Hănescu rămâne un as al eşecurilor în primul tur
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: