În 2011, Matei Moise (6 ani) din Bucureşti şi-a pus în noaptea de Crăciun o singură dorinţă: să-l aibă alături pe tatăl său Petrică plecat la muncă în Germania, cu care vorbea des la telefon, dar îl vedea doar de câteva ori pe an. "Nu mi-e dor", se grăbea să spună oricui îl întreba de tata, încercând să pară puternic. Unde mai pui că în aceeaşi perioadă a rămas şi fără cel mai bun prieten al său, Raul, care s-a mutat cu părinţii în Anglia.
Între timp însă, familia lui Matei s-a reîntregit, iar sărbătorile de anul acesta vor fi de neuitat. "Matei a mai fost copil cuminte în ediţiile trecute ale campaniei organizate de EVZ, însă de data aceasta este un copil cuminte şi fericit, fiindcă are amândoi părinţii acasă", spune Mihaela, mama lui.
Învăţătoarea, zâna protectoare a copilului
Copilul este acum "boboc" la Şcoala Catolică "Sf. Tereza" din Capitală, iar învăţătoarea Emilia a devenit persoana lui favorită. "Sora Emilia este un pedagog grozav, care a înţeles că Matei poate fi timid, sensibil, uneori uituc şi neatent, însă nu l-a îndepărtat, ci din contră, îl implică în cât mai multe activităţi şcolare, ca el să captete încredere în forţele proprii şi să depăşească orice obstacol", povesteşte mama.
Crăciunul acesta, băieţelul va urma tradiţia începută în ceilalţi ani, de a le dona copiilor nevoiaşi o parte din jucăriile sale. Lui Moş Crăciun îi va scrie o scrisoare, însă va fi una de mulţumire că şi-a recăpătat tatăl.
Pentru al unsprezecelea an consecutiv, Evenimentul zilei şi Moş Crăciun alcătuiesc lista celor mai ascultători micuţi din România şi îi premiază cu "Diploma de copil cuminte". Zece dintre cele mai interesante poveşti vor fi premiate cu participări gratuite la atelierele de creaţie şi îndemânare organizate de centrul MiniMe din Bucureşti, al Fundaţiei "Nadia Comăneci". Pe unii dintre copiii cu minţi i-am găsit deja, iar poveştile lor vi le prezentăm în ziarul nostru şi pe www.evz.ro, în secţiunea special dedicată acestei campanii.

Te-ar putea interesa și: