Aceasta prevede o lege pentru a interzice intrarea în sistemul de transport urban a delincvenţilor sexuali cu risc ridicat şi a persoanelor care au comis infracţiuni sexuale „repetate”

Măsura ar include interdicţii de acces de până la trei ani la serviciile de metrou, autobuz sau de căi ferate din statul newyorkez.

Astfel, magistraţii au libertatea dea a da senţinţe contra delincvenţilor sexuali prin care se interzice utilizarea mijloacelor de transport public.

Nerespectarea unei astfel de interdicţii judiciare ar urma să fie considerată un delict, în noua legislaţie.

„Utilizatorii serviciului de transport merită să se simtă în siguranţă şi noi avem obligaţia de a garanta că nu vor fi ţinta unor delincvenţi sexuali”, a spus Cuomo, citat într-un comunicat al biroului său.

Astfel de măsuri au mai fost propuse de către autorităţile statului şi oraşului New York

În martie, primarul Bill de Blasio s-a arătat favorabil unei legislaţii care să-i îndepărteze pe prădătorii sexuali de la metrou, însă a amintit că aceasta va trebui aprobată de către autorităţile statale, cele în a căror competenţă este sistemul metropolitan de transport.
Cu toate acestea au fost semnalate apariţia unor cazuri de hărţuire sau exhibiţionism în serviciile de transport.

De exemplu, în martie 2019, circa zece bărbaţi ce au fost arestaţi de mai multe ori pentru că au atins femei la metrou sau le-au arătat organele genitale, fapte ce au stârnit nemulţumirea cetăţenilor.
Din păcate, aceşti recidivişti au fost puşi rapid în libertate iar mulţi comit din nou aceleaşi fapte.

„Suficient este suficient. Dacă dorim ca sistemul nostru public de transport să se îmbunătăţească, trebuie să găsim un echilibru între dreptul cuiva de a avea acces la transportul public şi siguranţa utilizatorilor”, a spus marţi guvernatorul Andrew Cuomo, potrivit agerpres.ro

Te-ar putea interesa și: