Aceste modificari se vor referi la retinerea masinilor cu care se face contrabanda pana la plata amenzii sau chiar la confiscarea acestora, atunci cand se constata ca s-au adus modificari constructive menite sa ascunda anumite marfuri.

In continuare vor fi confiscate bunurile accizabile care au fost sustrase de la controlul vamal, iar contraventia va fi sanctionata cu amenda intre 5.000 si 10.000 de lei.

„Modificarea Regulamentului Vamal a fost introdusa de ANV in urma cooperarii cu principalii jucatori-platitori de taxe de pe piata tigaretelor. Modelul cel mai bun ni l-a oferit Ungaria, care are experienta gestionarii granitei comunitare”, a declarat Gelu Diaconu, directorul ANV, citat de Amos News.

„Cele doua propuneri ilustreaza excelenta noastra colaborare cu ANV si, cu siguranta, vor diminua comertul ilicit”, crede Adrian Popa, Corporate&Regular Affairs Director la BAT Romania.

„Apreciem ca initiativa de modificare a contraventiilor propusa de ANV incearca sa raspunda cerintelor crescande de combatere a fenomenului contrabandei”, spune si Gilda Lazar, Corporate Affairs JTI Romania.

ANV estimeaza o scadere cu aproape 50% a traficului, avand in vedere faptul ca aproximativ 70% dintre mijloacele de transport depistate pana acum aveau modificari constructive.