UPDATE 16.35: Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, comisarul Diana Sarca, a declarat, pentru EVZ, că polițiștii caută proprietarul celeilalte mașini marca Volvo descoperită în luna noiembrie a anului trecut. „Mașina care avea aceeași marcă și plăcuțe cu numere de înmatriculare identice a fost indisponibilizată. Nu este o clonă pentru că seria motorului diferă de cea care aparține persoanei care a făcut sesizarea. Acesta a anunțat la poliție că a văzut celălalt Volvo pe stradă, întâmplător”, a precizat Diana Sarca. De asemenea, comisarul Sarca a specificat și că inițial, la fața locului s-au deplasat polițiști de la Secția 13, serviciile de judiciar și ordine publică, apoi cazul a fost preluat de polițiștii de la Serviciul Furturi de Auto.
„S-a apelat la experții de la Volvo și în acest moment se lucrează și cu Interpolul pentru identificarea proprietarului acestei mașini”, a mai declarat Sarca. 
La serviciul de Înmatriculări este înregistrată doar mașina tânărului care a făcut descoperirea. Polițiștii spun că plăcuțele au fost fabricate ilegal.
Bucureșteanul și-a postat povestea pe mai multe forumuri, de unde a fost preluată de utilizatorii rețelelor sociale, precum Facebook.
El susține că angajații service-ului auto nu știau cine e proprietarul „clonei”, nici cum a ajuns mașina acolo. „La început poliţia nu a vrut să o ridice pe cealaltă, deoarece maşina nu era furată. Normal. Era o maşină în plus. Normal era să o iau eu, din spusele politiei eu eram proprietar. Mașina clonată avea parbrizul vopsit în zona unde ar fi trebuit sa se vadă seria caroseriei. Numerele de înmatriculare erau elibarate de poliție. Aveau acel RO în relief și valurile din partea de jos. La acel service unde am găsit-o nimeni nu știa nimic de ea”, a scris proprietarul.
El a mai povestit că a sunat la 112: „Am stat 6 ore lângă maşină până în final a fost sigilată, ridicată şi dusă la o secţie de politie. Poliția de sector spunea ca este treaba celor de la circulație, cei de la circulație spuneau că mașina nu este în neregulă, fiind tot a mea și că dacă este furată este treaba celor de la furturi.
Cei de la furturi spuneau ca mașina nu este furată, fiind a mea. Și tot așa. Până la urmă m-am enervat și am vrut sa chem o platformă să o ridice să o duc la mine acasă. Dacă toată lumea spunea că este mașina mea. Iar dacă o căutai în baza de date a politiei, așa și apărea. O singură mașina, al cărei proprietar eu eram! Într-un final, după 6 ore, s-a decis să o ia totuși poliția și să cerceteze cum a fost posibil ca cei de la înmatriculări să greşească şi să elibereze două numere identice!”.
Bucureșteanul suspectează că autoturismul „clonat” a fost furat și că era folosit pentru infracțiuni, iar în cazul în care ar fi bănuit că urmau să fie prinși, infractorii ar fi abandonat-o, ca în cele din urmă tras la răspundere să fie proprietarul „originalei”.
Un alt scenariu vehiculat este existența unei întregi rețele de „falsificatori” de plăcuțe de înmatriculare, care lucrează împreună cu cei de la Registrul Auto Român. Hoții aduc în țară autoturismele, „vânează” în trafic mașinile de același model și aceeași culoare, apoi „comandă” plăcuțele.
Surse din poliție au declarat, pentru EVZ, că într-adevăr, în luna noiembrie a anului trecut, proprietarul mașinii a anunțat la 112 faptul că i-a fost „clonată” mașina. Polițiștii nu pot preciza până în acest moment dacă ce a reclamat bucureșteanul este adevărat: „Vom face verificări printre dosare și ne vom pune la curent cu acest caz”, a precizat aceeași sursă.
Potrivit polițiștilor de la serviciul furturi auto, din cadrul Poliției Capitalei, au fost înregistrate mai multe cazuri cu plăcuțe de înmatriculare furate și folosite de hoți la alte mașini, în schimb sunt foarte puține situațiile în care să coincidă și marca mașinii, și culoare, și numărul de înmatriculare.