Putin a mers alături de un grup de motociclişti care îşi spun "Lupii nopţii", până la locul desfăşurării propriu-zise a evenimentului, o navă de război sovietică, în oraşul Novorossisk.
Spectacolul din Novorossisk a fost unul în care premierul a arătat că îşi merită pe deplin numele ce i-a fost atribuit în telegramele americane dezvăluite de WikiLeaks, unde fusese poreclit "Masculul Alfa".
Alegeri în decembrie
În discursul susţinut în faţa tinerilor, premierul le-a vorbit despre adunarea tutoror cetăţenilor de etnii şi religii diferite într-o "naţiune puternică, indivizibilă şi unită". Mesajul său a fost dublat de cel al preşedintelui Dimitri Medvedev, care a avertizat că tensiunile etnice ar putea deveni un real pericol pentru Rusia şi ele vor fi reprimate "din faşă". Aceasta a devenit deja tema centrală a alegerilor.
Alegerea celor 450 de membri ai Dumei de Stat va avea loc în decembrie şi va pregăti alegerile prezidenţiale de anul viitor, în martie. Medvedev şi Putin nu au anunţat deocamdată care dintre ei va candida la prezidenţiale.
Câţiva protestatari au fost arestaţi, azi, în timpul unei demonstraţii din faţa Comisiei Electorale din Moscova, în timp ce cereau boicotarea alegerilor parlamentare, care ar urma să fie fraudate.