Evenimentul Zilei > Actualitate > Masca de protecție, obligatorie pe litoral. Cine închide terasele și cluburile
Masca de protecție, obligatorie pe litoral. Cine închide terasele și cluburile

Masca de protecție, obligatorie pe litoral. Cine închide terasele și cluburile

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a aprobat mai multe restricții care intră în vigoare din data de 1 august, privind obligativitatea purtării măștii în spații deschise, aglomerate, fără a lua insă în discuție eventuala închidere a teraselor și cluburilor de pe litoral după ora 23,00.

În urma propunerilor venite de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța, s-a decis instituirea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile deschise, cu aglomerări, în care distanța fizică de 2 metri nu poate fi respectată. Este vorba de târguri, piețe, oboare, stații de autobuz, stații CFR, autogară, în curțile bisericilor, instituții și autorități public, Delfinariul, spectacole în exterior.

     

„Pentru zonele de promenadă, care se află în județul Constanța în toate stațiunile turistice de interes național și vorbim de zonele tradiționale, faleze,  unde se creează aglomerări, în stațiuni precum Eforie, Mamaia și celelalte stațiuni turistice din județ, se impune obligativitatea purtării măștilor de protecție în intervalul orar 18-24”, a declarat prefectul de Constanța, George Niculescu.

Această decizie a fost luată în urma analizei de risc prezentată de către DSP și în urma informațiilor primite din partea IPJ Constanța în ceea ce privește valorile de trafic și fluxul de persoane în aceste intervale orare. La punctul 2, s-a aprobat completarea spațiilor de internare pentru bolnavii infectați, astfel,  un pavilion al Spitalului Municipal Mangalia devine unitate suport Covid-19.

Membrii CJSU Constanta au mai aprobat, potrivit prefectului George Niculescu, suplimentarea listelor spațiilor de carantinare din județul Constanța cu doua tabere de copii de pe litoral.Tabăra „Luminița” din Eforie Nord, cu 186 de locuri și Tabăra „New Paradise” din Eforie Sud, cu 406 locuri.

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nu s-a discuta insă nimic despre închiderea, după ora 23,00, a teraselor și a cluburilor de pe litoral așa cum se temeau mulți deținători de localuri. „Programul teraselor și cluburilor este menționat în Hotărârea de Guvern care a fost dată publicității, joi. Acolo, la punctul patru, spune că programul se aplică în unitățile administrativ-teritoriale care reprezintă un număr mare de infectări în această perioadă și un risc mare de transmitere din punct de vedere epidemiolog”, a explicat prefectul George Niculescu.

El a precizat că „la nivelul județului Constanța, astăzi avem 27 de cazuri de îmbolnăviri, în scădere față de numărul de ieri, iar acest aspect nu a fost dezbătut în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”. În consecință, „așteptăm aceste reguli venite din partea Guvernului prin HG, după publicarea lor în Monitorul Oficial”. Prefectul George Niculescu a ținut să transmită că  obligativitatea purtării măștii se introduce cu data de 1 august.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: