Evenimentul Zilei > International > „Marşul Milioanelor” anti-Putin a început la Moscova
„Marşul Milioanelor” anti-Putin a început la Moscova

„Marşul Milioanelor” anti-Putin a început la Moscova

Cel de-al treilea "Marş al milioanelor" se desfăşoară, azi, la Moscova, în jur de 50.000 de oameni s-au adunat deja în centrul capitalei, pentru a lua parte la manifestaţia organizată de opoziţie, relatează Ria Novosti.

La coloana protestatarilor de dreapta s-au raliat, potrivit Interfax, opozanţii Aleksei Navalnîi şi soţia sa, Boris Nemţov şi Ilia Iaşin, iar la protestatarii de stânga – Serghei Udalţov şi Ilia Ponomariov.

În afară de aceasta, la „Marşul Milioanelor” participă susţinători ai trupei rock Pussy Riot, ale cărei au fost condamnate la doi ani de detenţie pentru „rugăciunea-punk anti-Putin” din Catedrala Iisus Mântuitorul.
Un număr mare de poliţişti se află la faţa locului, pe străzile din apropiere, inclusiv 10 camioane ale forţelor de ordine cu numere de înamtriculare din republica Oseţia de Nord, precizează Ria Novosti.

Sloganurile cele mai frecvente sunt „Putin e un hoţ” şi „Noi, aici, suntem puterea”.

Printre mişcările politice care şi-au anunţat prezenţa la mitifn se află Solidaritatea, Partidul Republican al Poporului, Frontul de Stânga, consud de radicalul Serghei Udalţov, ca şi fostul parlamentar al opoziţiei Ghenadi Gudkov, care a fost demis din Duma de Stat vineri, din cauza afacerilor sale.

„Marşul milioanelor este a treia acţiune de acest gen, precedentele două având loc la 6 mai şi 12 iunie.
Acţiunea din 6 mai s-a soldat cu ciocniri cu poliţia, pe care Comitetul de Anchetă al Federaţiei Ruse le-a calificat drept încălcări în masă ale ordinii publice. De acestea sunt suspectaţi 17 oameni, majoritatea dintre ei fiind în arest. Eliberarea lor constituie una dintre cererile acţiunii de azi.

Acţiuni sub această denumire se desfăşoară astăzi şi în alte oraşe ale Rusiei. Cel mai numeros este deocamdată „Marşul Milioanelor” din Tomsk, cu câteva sute de participanţi.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: