Mărturie emoționantă a lui Theodor Paleologu. Gestul uriaș făcut de Jacques Chirac

Mărturie emoționantă a lui Theodor Paleologu. Gestul uriaș făcut de Jacques Chirac

Prezidențiabilul PMP Theodor Paleologu a spus, prin intermediul rețelelor de socializare, că nu este mirat de cozile formate din francezi pentru a-și lua adio de la fostul președinte Jacques Chirac.

Printre cuvintele frumoase, candidatul PMP și-a amintit și un gest aparte pe care Chirac l-a făcut față de tatăl său Alexandru Paleologu, deși nu avea vreo obligație să facă asta.

„Nu mă miră deloc coada interminabilă la catafalcul lui Jacques Chirac de la Dôme des Invalides. A fost un om politic foarte iubit. Era afabil, amabil, serviabil, empatic, prietenos.

Ca primar al Parisului a continuat să-l invite pe tatăl meu la ceremoniile oficiale de la Hôtel de Ville chiar și după ce-l demisese Iliescu din funcția de ambasador, ca și cum ar fi fost în continuare reprezentantul României.

Ne puteți urmări și pe Google News

N-avea nici o obligație în acest sens. Dimpotrivă, era chiar o îndepărtare de la litera protocolului. Dar spiritul protocolului îl îndemna să facă asemenea gesturi care nu se uită”, a scris prezidențiabilul PMP pe Facebook.

Fostul preşedinte francez Jacques Chirac a murit, la vârsta de 86 de ani, joia trecută. Ginerele său, Frédéric Salat-Baroux, a anunțat Agenția „France Presse”.

„Preşedintele Jacques Chirac s-a stins în această dimineaţă înconjurat de ai săi. În pace”, a declarat Salat-Baroux, soţul lui Claude Chirac, fiica fostului şef al statului francez.

Jacques Chirac a fost preşedinte al Franţei între 1995 şi 2007, având o carieră politică impresionantă în adevăratul sens al cuvântului.  În cei 40 de ani de activitate, defunctul președinte a mai ocupat și funcțiile de primar al Parisului și de prim-ministru al Franței.

În ultimii ani ai vieții sale, însă, Chirac s-a confruntat cu acuzații grave de corupție, fiind condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. În urma acestei hotărâri judecătorești, fostul președinte a ales să nu conteste decizia în instanță.