Maria Vlas: "Vîntu de acum este un om slab"

Maria Vlas: "Vîntu de acum este un om slab"

Prezentă la Cluj Napoca unde îşi petrece sărbătoarea de Paşte alături de familie, Ioana Maria Vlas a declarat că Sorin Ovidiu Vîntu nu mai este ce a fost acum zece ani.

"Vîntu mi se pare că a devenit slab, nu mai este ce a fost. Am auzit scandalul de la Realitatea TV cu Sebastian Ghită. Mi se pare Vîntu la fel de hotârăt şi ameninţător, dar acum spre deosebire de acum zece ani, sunt numai vorbe. Nu suntem în filme de proastă calitate şi este doar o laudă penibilă că a împuşcat rakeţi. Este o laudă penibilă şi nu te lauzi cu aşa ceva. Vîntu de acum este altul. În urmă cu zece ani ştia multe lucruri şi şantaja pe mulţi. Spre exemplu, el a reuşit la 1 decembrie 1999 să îl convinfă pe Remeş, ministrul finanţelor de atunci să investească 300 de miliarde de lei vechi în fondul privat", a spus Ioana Maria Vlas.

Supranumită "Mama FNI", Ioana Maria Vlas a stat la închisoare aproape şapte ani pentru că a fost găsită vinovată de înşelăciune. În acelaşi dosar a fost condamnat şi Nicolae Popa, adus recent din Indonezia, unde a stat ascuns mai bine de zece ani.

"Aştept ca Popa să spună adevărul despre ce s-a întâmplat în interiorul FNI, adevăr care este ştiut numai de el. Dacă Popa va avea interes să vorbească este o întrebare de un milion de puncte. Interesul lui este interesul omului care este într-o situaţie dificilă. Dacă va înţelege să nu mai fie hulit numai el şi să fie scos la iveală autorul moral al acestei infracţiuni, atunci va spune adevărul. Ovidiu Văntu trebuie să dea banii înapoi. Asta mi-am dorit. Doresc că Vîntu să dea banii pe care i-a luat, înpoi. Eu nu doresc să stea la pucşărie, e de ajuns că am stat eu. El nu are niciun interes să mă apere pe mine dar el singur a recunoscut că eu nu am luat niciun ban", a mai spus Ioana Maria Vlas.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mama FNI a mai spus că Popa trebuia adus în ţară în urmă cu şapte ani dar atunci, nimeni nu a avut acest interes. "Popa trebuia adus acum şapte ani. Problema este că erau în suspensie nişte situaţii şi trebuiau rezolvate astfel statul trebuia să recunoască că este slab, ori nimeni nu are interes să recunoască asta", a spus Maria Vlas.

Citiţi şi:

  • Popa şi Vîntu s-ar putea reîntâlni la tribunal peste o lună