„Sunt într-o formă fizică foarte bună”

Americanii au analizat jocurile Șarapovei consumate în acest an și nu exclud varianta ca tenismena să cedeze în mod intenționat primul set. Sursa citată este de părere că ar fi vorba de o strategie de marketing, pentru ca a șasea jucătoare a lumii să se expună în fața posibililor sponsori.
„Este posibil ca Mariei Șarapova să-i «placă», de fapt, să joace meciuri de trei seturi? Poate că sponsorii au încurajat-o să petreacă mai mult timp în fața camerelor de filmat”, a notat ce de la ESPN.
În momentul în care jurnaliștii americani au întrebat-o pe rusoaică de ce joacă setul decisiv chiar și împotriva  altor sportive mult mai slab cotate, Șarapova a negat că ar fi fost demnă de acest lucru.
 „Am jucat destul de multe meciuri în acest an. Îmi doresc să le fi terminat în două seturi și să-mi fac viața mai ușoară, dar sunt într-o formă fizică foarte bună”, a declarat sportiva în vârstă de 27 de ani. Altfel, rusoaica deține recordul de partide disputate în trei seturi, în 2014: 23 din cele 49 de jocuri au avut set decisiv, în care s-a impus de unsprezece ori. (Alexandru Toader)

Maria Șarapova ocupă locul al șaselea în clasamentul WTA  
foto: facebook