Maria Keller: "Am venit sa ne relaxam"

Nemtii „disparuti” declara ca nu stiau ca sunt cautati si ca au fost multe exagerari si din partea presei.

Dupa o noapte petrecuta acasa la seful Compartimentului Urmariri din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Botosani, familia Keller a plecat ieri, impreuna cu fratele Mariei Keller, catre Timisoara. Spre deosebire de ziua anterioara, cei trei nemti au fost ceva mai relaxati, insa doar Maria Keller a vorbit despre pelerinajul pe care l-au facut in ultimele doua luni prin Romania. 

„Am dormit in masina pentru ca este mult mai practic, avand in vedere ca noi am calatorit dupa simtul nostru interior, si nu dupa un program foarte minutios.

Ne-am odihnit atunci cand am fost obositi, acolo unde am gasit de cuviinta, ca sa nu deranjam pe nimeni si sa ne simtim si noi bine. Din punct de vedere spiritual, vacanta aceasta ne-a ajutat foarte mult. Am venit sa ne relaxam si sa facem un pelerinaj”, povesteste Maria Keller. In ceea ce priveste intoarcerea in Germania, femeia spune ca nu vor pleca imediat, dar ca in mod sigur vor ajunge si acolo.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu aveam vreun motiv sa ascundem ceva”

Cat despre faptul ca au fost dati in urmarire generala si cautati de o armata de politisti, sotii Keller sustin ca s-a exagerat si nu au vrut sa se ascunda, ci doar sa viziteze Romania. „S-a exagerat din mai multe parti, inclusiv mass-media. Noi nu stiam ca suntem cautati si nici nu aveam vreun motiv sa ascundem ceva. Nu cred ca e bine sa se ascunda ceva, pentru ca adevarul intotdeauna iese la iveala”, considera Maria Keller.

Pe de alta parte, Florin Gavril, seful Compartimentului Urmariri din cadrul IPJ, cel care i-a gazduit marti noapte pe cei trei nemti, spune ca a considerat de bun-simt sa-i invite la el acasa pentru ca nu prea mai aveau resurse financiare. „Mi-au povestit ca opreau pe traseu sa manance, dar nu opreau la o pensiune sau la un hotel. Voiau sa vada locuri noi, sa calatoreasca”, povesteste politistul Florin Gavril.

Familia Keller le-a spus politistilor botosaneni ca, inainte de a-si inchide telefonul, au vorbit cu rudele si le-au spus ca raman de Sarbatori in zona Maramuresului.

„Au plecat in Germania chiar inainte de Revolutie si au venit in Romania pe 14 noiembrie, cand se implineau 18 ani de cand au plecat ilegal din tara. Inainte de a inchide telefonul, spun ca au vorbit cu familia lor si le-au spus ca raman de Sarbatori in zona Maramuresului, pentru ca sunt obiceiuri foarte frumoase. Au mai povestit ca au ramas undeva pe un drum alunecos pana a doua zi, cand i-a scos cineva cu un tractor. Au stat mai mult in mediul rural, pe la biserici”, mai spune politistul Florin Gavril.

I-au gasit dormind in masina 

Ion si Maria Keller, cetateni germani de origine romana, si fiul lor Denis au fost declarati disparuti pe 3 ianuarie de catre fratele Mariei Keller, Petru Savu. Acesta a declarat politiei ca, inainte de Craciun, au plecat cu masina prin tara si ca ultima data cand au vorbit la telefon a fost in luna noiembrie. Si rudele familiei Keller din Germania i-au dat disparuti pe cei trei. Cazul a fost solutionat cu ajutorul unui politist comunitar din Botosani, care i-a gasit pe cei trei dormind in masina in apropierea Bibliotecii „Mihai Eminescu”.