Evenimentul Zilei > Actualitate > Maria Keller: „Am venit să ne relaxăm“
Maria Keller: „Am venit să ne relaxăm“

Maria Keller: „Am venit să ne relaxăm“

Nemţii „dispăruţi“ declară că nu ştiau că sunt căutaţi şi că au fost multe exagerări şi din partea presei.

După o noapte petrecută acasă la şeful Compartimentului Urmăriri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Botoşani, familia Keller a plecat ieri, împreună cu fratele Mariei Keller, către Timişoara. Spre deosebire de ziua anterioară, cei trei nemţi au fost ceva mai relaxaţi, însă doar Maria Keller a vorbit despre pelerinajul pe care l-au făcut în ultimele două luni prin România.

„Am dormit în maşină pentru că este mult mai practic, având în vedere că noi am călătorit după simţul nostru interior, şi nu după un program foarte minuţios. Ne-am odihnit atunci când am fost obosiţi, acolo unde am găsit de cuviinţă, ca să nu deranjăm pe nimeni şi să ne simţim şi noi bine. Din punct de vedere spiritual, vacanţa aceasta ne-a ajutat foarte mult. Am venit să ne relaxăm şi să facem un pelerinaj“, povesteşte Maria Keller.

În ceea ce priveşte întoarcerea în Germania, femeia spune că nu vor pleca imediat, dar că în mod sigur vor ajunge şi acolo.

„Nu aveam vreun motiv să ascundem ceva“

Cât despre faptul că au fost daţi în urmărire generală şi căutaţi de o armată de poliţişti, soţii Keller susţin că s-a exagerat şi nu au vrut să se ascundă, ci doar să viziteze România. „S-a exagerat din mai multe părţi, inclusiv mass-media. Noi nu ştiam că suntem căutaţi şi nici nu aveam vreun motiv să ascundem ceva. Nu cred că e bine să se ascundă ceva, pentru că adevărul întotdeauna iese la iveală“, consideră Maria Keller.

Pe de altă parte, Florin Gavril, şeful Compartimentului Urmăriri din cadrul IPJ, cel care i-a găzduit marţi noapte pe cei trei nemţi, spune că a considerat de bun-simţ să-i invite la el acasă pentru că nu prea mai aveau resurse financiare. „Mi-au povestit că opreau pe traseu să mănânce, dar nu opreau la o pensiune sau la un hotel. Voiau să vadă locuri noi, să călătorească“, povesteşte poliţiştul Florin Gavril.

Familia Keller le-a spus poliţiştilor botoşăneni că, înainte de a-şi închide telefonul, au vorbit cu rudele şi le-au spus că rămân de Sărbători în zona Maramureşului.

„Au plecat în Germania chiar înainte de Revoluţie şi au venit în România pe 14 noiembrie, când se împlineau 18 ani de când au plecat ilegal din ţară. Înainte de a închide telefonul, spun că au vorbit cu familia lor şi le-au spus că rămân de Sărbători în zona Maramureşului, pentru că sunt obiceiuri foarte frumoase. Au mai povestit că au rămas undeva pe un drum alunecos până a doua zi, când i-a scos cineva cu un tractor. Au stat mai mult în mediul rural, pe la biserici“, mai spune poliţistul Florin Gavril.

I-au găsit dormind în maşină

Ion şi Maria Keller, cetăţeni germani de origine română, şi fiul lor Denis au fost declaraţi dispăruţi pe 3 ianuarie de către fratele Mariei Keller, Petru Savu. Acesta a declarat poliţiei că, înainte de Crăciun, au plecat cu maşina prin ţară şi că ultima dată când au vorbit la telefon a fost în luna noiembrie. Şi rudele familiei Keller din Germania i-au dat dispăruţi pe cei trei. Cazul a fost soluţionat cu ajutorul unui poliţist comunitar din Botoşani, care i-a găsit pe cei trei dormind în maşină în apropierea Bibliotecii „Mihai Eminescu“.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News