Maria Grapini l-a desfiinţat pe Donald Tusk. Video în articol

Maria Grapini l-a desfiinţat  pe  Donald Tusk. Video în articol

Maria Grapini a avut o reacţie incredibilă în Plenul Parlamentului European, la Strasbourg, adresându-se lui Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului European, pe un tot ridicat în care i-a reproşat despre tot ceea ce lasă în urmă după încheierea mandatului său.

Donald Tusk și-a încheiat mandatul într-un mod nu tocmai plăcut deoarece nu se aştepta la astfel de critici din partea europarlamentarului Maria Grapini. 

Grapini i-a reproşat lui Tusk despre moștenire rușinoasă pe care o lasă în urmă

Totul s-a petrecut astăzi în plenul PE de la Strasbourg unde Maria Grapini i-a adresat lui Donald Tusk câteva întrebări incomode:

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce lăsați ca moștenire din partea Consiliului? Lipsă de transparență, totală lipsă de echilibru în instituțiile europene între Est și Vest și nu mă refer numai la liderii celor trei instituții, ci mă refer și la funcționarii care lucrează în instituțiile europene. Vă rog să vedeți care este echilibrul dintre angajații din instituțiile europene între statele din Est și Vest”, i-a reproşat Grapini. 

Și ce mai lăsați, domnule președinte în urmă? O strategie incoerentă legată de lărgirea UE, o procedură nespecifică democrației și anume majoritatea în Consiliu și lăsați două state pedepsite, Bulgaria și România, deși avem Rezoluția Parlamentului, domnule președinte, și ați promis de nenumărate ori că o să vă încheiați mandatul cu România și Bulgaria în Schengen, pentru că întrunim toate condițiile tehnice din 2011”, a mai spus Grapini în plen.

Avalnşa de întrebări continuă:  ”Și ce mai lăsați, domnule președinte? Lăsați impresia că totul se aranjează în spatele unei cortine. Și aceasta nu încurajează cetățenii europeni pentru a le crește încrederea în Uniunea Europeană”. 

Apoi,  Maria Grapini i s-a adresat noului președinte al Parlamentului European, Sassoli, căruia i-a solicitat să susțină poziția PE în negocierea cu celelalte două instituții europene și le-a atras atenția noilor colegi că îi așteaptă câteva sarcini dificile în acest mandat, potrivit B1TV.

Imediat PSD a emis un comunicat cu titlul „Maria Grapini, șah mat la Donald Tusk!”  „Prima intervenție a Mariei Grapini, în plenul Parlamentului European din noua legislatură, de joi, 4 iulie, a confirmat practic faptul că promisiunea făcută alegătorilor săi este pe deplin respectată. Europarlamentarul nu și-a schimbat nici linia, nici atitudinea, nici poziția”, se arată în comunicatul Mariei Grapini spunând că a avut  „un discurs percutant”, „o intervenție dură”. 

Video