În urmă cu două zile, Mohammed Hussein Fadlallah a fost internat în spital în stare gravă, potrivit CNN. Spitalizarea liderului şiit a venit în timp ce zvonurile privind starea sa şubredă de sănătate se înmulţeau. Numeroase voci spuneau că ayatollahul nu mai are mult de trăit.

Mohammed Hussein Fadlallah s-a născut în noiembrie 1935, în oraşul sfânt al şiiţilor Najaf, din Irak, unde şi-a desăvârşit studiile religioase. Fadlallah a trăit în Liban din anii ’60, unde a devenit lider spiritual al Hezbollah, după ce gruparea a luat fiinţă în 1982, ca răspuns la invazia israelină.

Critic fervent al SUA, liderul spiritual al şiiţilor s-a folosit de multe ori de slujbele religioase oficiate vinerea pentru a denunţa politicile Casei Albe în Orientul Mijlociu, mai ales alianţa cu Israelul. Era cunoscut pentru viziunile sale moderate, mai ales cu privire la femei.

În ultimii ani, Mohammed Hussein Fadlallah s-a distanţat de conducerea Hezbollah, după ce aceasta a intrat tot mai mult sub influenţa liderului din Iran, Mahmoud Ahmadinejad.