Evenimentul Zilei > International > „Marea resetare” se face în forță. Medic umflat de mascați în timpul unei transmisiuni pe YouTube
„Marea resetare” se face în forță. Medic umflat de mascați în timpul unei transmisiuni pe YouTube

„Marea resetare” se face în forță. Medic umflat de mascați în timpul unei transmisiuni pe YouTube

În Germania cancelarului Angela Merkel, medicului  german Andreas Noack a fost umflat de mascați în trimpul unei transmisiuni live pe internet.

Aparent, ar fi fost vorba de violarea regulilor carantinei, dar cei care au urmărit în direct acțțiunea în forță îndreptată împotriva pașnicului doctor nu exclud posibilitatea ca acesta să fi fost reținut pentru „delict de opinie”, mai precis pentru că a îndrăznit să spună ce crede despre pandemie și măsurile luate de autotrități.

În imagini se observă clar cum medicul, care răspundea întrepărilor unui colaborator, se întrerupe la un moment dat și se îndreaptă spre ușa apartamentului său. Zgomotele devin din ce în ce mai puternice și o voce urlă: „Polizei”.

Omul nu deschide ușa. Vizibil înspăimântat, doctorul se întoarce în fața camerei de filmat și îi anunță pe cei care îl urmăresc pe internet că a venit poliția. Nu apucă să se dezmeticească. Urletele se amplifică și se aud zgomote extrem de puternice. Polițiștii lovesc ușa cu un berbec. În câteva secunde, în cadru apare și primul mascat, care îi cere medicului să se culce la pământ, ceea ce omul face fără să pretindă explicații. Ultimele secvențe îl arată pe un reprezentant al forțelor de ordine încearcând să oprească aparatul de filmat. Nu reușește, așa că îndreaptă obiectivul spre un perete. Imaginile șocante le puteți urmări aici.

„Cea mai criminală dictatură din istorie”

Imaginile fac furori pe Twitter, iar internauții se întrec în speculații cu privire la motivul raidului violent al poliției împotriva pașnicului medic. Unii susțin că medical Andreas Noack i-a tratat pe protestatarii răniți în timpul demonstrațiilor împotriva carantinei. Alții sugerează că Noack a primit prea mulți oameni în casa lui, încălcând astfel restricțiile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului SARS-Cov-2. „Cred că tipul este vinovat că și-a exprimat opiniile”, spune un alt internaut.

„Au întors ceasul în anii 1930”, a remarcă cineva. „O nebunie!” comentează un altul.  Cel care a publicat imaginile șocante pe Twitter, un internaut cunoscut drept Cesare Sacchetti scrie: “Asta i s-a întâmplat medicului Andreas Noack din Germania. După adoptarea neconstituțională a Legii infecțiilor, poliția a năvălit în casa lui în timp de făcea o transmisie în direct pe YouTube. Cei care țipă împotriva “fascismului”  au creat cea mai criminal dictatură din istorie”.

Germania se confruntă cu proteste masive antiblocare. În timpul demonstrațiilor de la Berlin,  poliția a încercat să disperseze mulțimea cu ajutorul unor tunuri cu apă.

Germania nu este singura țară în care cei care resping carantina au de a face cu organelle de represiune. În Australia, o mamă însărcinată a fost arestată de poliție în propria casă pentru crima de a ajuta la organizarea unui protest antiblocare pe Facebook.

Trump lovește devastator în orgoliul lui Putin. România e și ea vizată

Putea să-i zboare creierii președintelui. Un lunetist trăiește povestea vieții