Marea reindustrializare. Nu la noi, la unguri

Marea reindustrializare. Nu la noi, la unguri

Reindustrializarea este o temă aflată pe ordinea de zi a Guvernului de la Budapesta. Oficialii maghiari ar vrea să încercre, prin strategie guvernamentală, să readucă în regiunea noastră investiţiile pierdute în favoarea asiaticilor.

De altfel, capitolul pe această temă din Planul de Creştere a Ungariei, făcut public în această săptămână, este unul dintre preferatele ministrului maghiar al economiei, Gyorgy Matolcsy, după cum le-a spus oficialul ziariştilor, transmite Portfolio.hu.

Gyorgy Matolcsy a declarat că ţara nu trebuie să-şi mai bazeze creşterea economică în principal pe sectorul serviciilor financiare. În opinia acestuia, Europa are nevoie de reindustrializare. Producţia trebuie adusă înapoi din Orientul Îndepărtat în regiunea Europei Centrale şi de Est, a mai adăugat ministrul maghiar al economiei.

Creştere economică de maximum 1%, în 2012 Guvernul Ungariei estimează că economia ţării va înregistra, anul viitor, o creştere cuprinsă între 0,5% şi 1%, după cum a spus Matolcsy. Potrivit acestuia, există posibilitatea să fie operate ajustări la bugetul pe 2012, pentru care va face o propunere în cadrul şedinţei de guvern de săptămâna viitoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficialul a mai afirmat că ţinta de creştere este "realizabilă", adăugând că o creştere mai lentă va afecta în primul rând rezervele bugetare. În ceea ce priveşte corecţiile minore pe care le va opera bugetului, acestea ar putea fi atât la capitolul venituri, cât şi la cheltuieli.

"Desigur, acest lucru nu afectează cifrele cheie aprobate deja", a subliniat ministrul.