„Marea debarasare“, un fiasco la Ploieşti

„Marea debarasare“, un fiasco la Ploieşti

Pe mai multe străzi din Ploieşti, electrocasnicele vechi zac încă, deşi ar fi trebuit colectate pe 19 aprilie, ziua „marii debarasări“ naţionale. Autorităţile locale susţin că ar fi vorba doar despre nişte cazuri izolate.

„Locuitorii care deţin deşeuri de echipamente electrice şi electronice le pot scoate în stradă sâmbătă, 19 aprilie, de unde vor fi colectate pentru reciclare în colaborare cu asociaţia Eco Tic“, a anunţat săptămâna trecută Primăria Ploieşti. Primăria spune că sunt cazuri izolate

Bucuroşi că pot scăpa de vechiturile din case, oamenii şi-au scos sâmbăta trecută televizoarele, frigiderele şi maşinile de spălat în faţa locuinţelor, pentru a fi ridicate de angajaţii primăriei. Degeaba însă, pentru că acestea zac şi acum pe multe dintre străzile din cartierele Sud, Mitică Apostol, Bariera Bucureşti, spre nemulţumirea ploieştenilor.

„Eu locuiesc pe Strada Acarului şi am fost nevoit să car de două ori frigiderul vechi din casă în stradă şi retur, pentru că primăria nu l-a ridicat. Nu puteam să-l las pe trotuar, ca să mă înjure lumea“, se plânge Dan Trandafirescu.

În replică, reprezentanţii autorităţilor locale susţin că aceste cazuri sunt izolate. „Dacă au existat disfuncţionalităţi referitor la campanie, cetăţenii puteau să intervină cu un telefon la dispeceratul primăriei şi să sesizeze această problemă. O parte dintre cetăţeni a scos deşeurile reciclabile după ce oamenii noştri au trecut pe străzile lor. Singura soluţie pe care o au acum este să meargă singuri la centrul de colectare“, susţine Mihail Fâcă, directorul Regiei Autonome de Servicii Publice, instituţie care a coordonat programul de colectare a deşeurilor electrocasnice.

„Noi nu ne ocupăm de strângerea efectivă a electrocasnicelor vechi, ci de reciclarea lor. Ne vom interesa la primărie să vedem ce s-a întâmplat“, spune Mihai Posedaru, directorul asociaţiei Eco Tic.

Ne puteți urmări și pe Google News