Marcel Răducanu: "Costea să vină la mine la şcoală să înveţe o preluare"

Marcel Răducanu: "Costea să vină la mine la şcoală să înveţe o preluare"

Marcel Răducanu l-a invitat pe "măscăriciul" din atacul Stelei la academia sa de la Dortmund, unde le predă alfabetul fotbalului prichindeilor nemţi, ca să-l ajute să deprindă câteva execuţii simple.

Înfrângerea suferită de Steaua joi seară, în deplasare, cu Schalke, scor 1-2, într-un meci din Grupa J a Ligii Europa, a dinamitat din nou atmosfera în tabăra "roş-albaştrilor". "Militarii" se pot califica în primăvara europeană dacă o vor învinge în ultima etapă pe AEK Larnaca, la Bucureşti, iar Schalke o va încurca în deplasare pe Maccabi Haifa.

Cu toate că obiectivul european nu este compromis, iar în campionat urmează derby-ul cu Dinamo, programat luni seară (ora 20.30, Digi Sport), Gigi Becali s-a dezlănţuit împotriva antrenorului Ilie Stan, pe care este aproape sigur că-l va da în curând afară. "Nu avem trasee de joc, nu avem nimic. Fotbaliştii joacă aşa, după ureche. Eu am spus-o, la 4-3-3 trebuie să ai şi jucători, trebuie să ai şi antrenor", a tunat Becali. Fostul oier l-a luat din nou la rost şi pe Mihai Costea, pe care l-a somat să termine relaţia cu "vedeta" Daniela Crudu.

Prestaţia Stelei la Gelsenkirchen a fost taxată şi de Marcel Răducanu, care îl cheamă pe Mihai Costea la şcoala lui de la Dortmund, ca să-l înveţe să facă o preluare.

Ne puteți urmări și pe Google News

EVZ: Domnule Răducanu, de când n-aţi mai văzut pe viu o partidă a Stelei? Marcel Răducanu: De la jocul din Olanda cu Heerenveen. Sunt cinci ani. Am avut ceva emoţii să merg la Gelsenkirchen cu maşină înmarticulată cu număr de Dortmund. Le-am dat ceva goluri celor de la Schalke, nu cred că m-au uitat. Dar m-am riscat, fiindcă am maşina asigurată (n.r. - fosta glorie a Stelei a jucat în perioada 1982-1988 la Borussia Dortmund, marea rivală a celor de la Schalke). Glumesc, am avut bilete la "oficială", iar maşina n-a fost în pericol, am lăsat-o în parcarea unde ţin şi autocarele echipelor. Aş fi vrut să stau mai aproape de suporterii Stelei, dar mi s-a spus că acolo e periculos, că se aruncă petarde.

Meciul cum vi s-a părut? Care meci? Ăla a fost meci? Cel mai frumos moment din toată seara a fost când am mâncat un cârnat şi am băut o bere. A fost o partidă slabă, între o echipă care n-a putut mai mult, Schalke, şi alta care n-a jucat nimic, Steaua. Dacă ar fi evoluat la fel vreun meci din Bundesliga, Schalke ar fi fost bătută şi de Augsburg (n.r. - ultima clasată din prima ligă germană). Iar Borussia Dortmund, dacă îi prindea aşa, le dădea şase. Nu înţeleg atitudinea steliştilor, dacă vrei să obţii ceva dintr-un meci trebuie să faci mult mai mult.

Cine v-a dezamăgit de la Steaua? Steaua a evoluat în nouă oameni, ca să nu fiu dur şi să spun că au fost, de fapt, în şapte. Pe Mihai Costea l-aş chema vreo jumătate de an la mine la şcoală, ca să înveţe să facă o preluare. Mai mult a alergat Edi Iordănescu pe margine.

Al doilea "absent" cine a fost? Cristi Tănase poartă numărul 10, dar eu nu ştiu ce joacă băiatul ăsta. Numărul 10 înseamnă să fie coordonatorul echipei, să creeze. Când a avut o fază bună, la începutul meciului, şi-a făcut o preluare la zece metri în faţă. Dacă eu făceam aşa ceva, mă fluierau ăştia o săptămână şi nu mai prindeam echipa! Şi fundaşul ăla de pe dreapta, Martinovici... Când am fost la ei la hotel să iau biletele, i-am zis lui Edi Iordănescu să fie atenţi la Jurado. Şi ăla a centrat la primul gol.

Steaua păstrează şanse de calificare. Dacă joacă tot aşa, Steaua n-o bate pe AEK Larnaca! Schalke am înţeles că va merge cu rezervele la Haifa, dar asta e mai bine pentru Steaua, fiindcă ăştia vor trage să demonstreze antrenorului că merită să joace mai mult.

Ce va face Steaua în derby-ul cu Dinamo? Băieţii trebuie să arate caracter şi să-i bată acolo, în "Groapă". La un meci ca ăsta nici n-au nevoie de antrenor să-i motiveze. Să lupte pentru fani, fiindcă titlul e departe. Eu am multe amintiri plăcute de la derby-uri. Ţin minte că am jucat o dată la ei, în "Groapă", pe o mocirlă de speriat. Ei aveau numai plăvani, Sătmăreanu II, Dinu, noi eram mai mici, dar mai tehnici. În ciuda terenului, i-am bătut cu 4-1. Am jucat fenomenal. "Ăla a fost meci? A fost o partidă slabă între o echipă care n-a putut mai mult, Schalke, şi una care n-a jucat nimic, Steaua." MARCEL RĂDUCANU, fost atacant la Steaua Citiţi şi:

  • Gigi Becali s-a săturat şi de Ilie Stan
  • Steaua stă la mâna celor de la Schalke