"Comitetul Executiv al AFA a decis, în unanimitate, să nu-i prelungească contractul selecţionerului Diego Maradona la conducerea tehnică a reprezentativei Argentinei", a declarat purtătorul de cuvânt al federaţiei, Ernesto Cherquis Bialo.

Maradona, campion mondial ca jucător cu Argentina în 1986, preluase echipa naţională ca selecţioner în octombrie 2008. El va fi înlocuit provizoriu cu Sergio Batista, antrenorul echipei under-20 a Argentinei.
Principalul favorit la preluarea postului este Alejandro Sabella, câştigătorul Cupei Libertadores în 2009, cu formaţia Estudiantes La Plata. Sabella (55 de ani) a fost mult timp secundul lui Daniel Passarella, alături de care a pregătit echipa naţională a Argentinei şi Uruguayului, dar şi echipele de club AC Parma (Itzalia), River Plate (Argentina) sau Corinthians (Brazilia).

Mandatul lui Maradona la cârma "pumelor" a fost unul marcat de scandaluri, dar şi de rezultate inconstante. După o campanie de calificare cu urcuşuri şi coborâşuri  la Cupa Mondială din Africa de Sud, argenitinienii – care au contat şi pe cel mai bun jucător din lume (Lionel Messi) – au câştigat primele patru meciuri la turenul final. Cu toate acestea, în sferturile de finală, argentinienii au fost răpuşi de Germania, scor 0-4.