Mandat de arestare pentru Pervez Musharraf. Fostul președinte pakistanez spune că va rămâne la Londra

Mandat de arestare pentru Pervez Musharraf. Fostul președinte pakistanez spune că va rămâne la Londra

Un tribunal de la Islamabad a emis astăzi un mandat de arestare pe numele fostului preşedinte al Pakistanului, Pervez Musharraf, în cazul uciderii fostului premier Benazir Bhutto, informează Xinhua, transmite Agerpres.

Investigatorii pakistanezi au cerut luni Tribunalului antiterorism din Rawalpindi să-l declare pe fostul şef al statului, autoexilat la Londra, implicat în asasinarea primei femei premier din istoria ţării. Tribunalul, unde se desfăşoară procesul a cinci persoane suspectate de plănuirea şi facilitarea acestei crime, consideră că Musharraf este complice la asasinarea lui Benazir Bhutto. Curtea a decis să suspende audierile în acest caz până la 19 februarie. O chestiune „absolut ridicolă” Pervez Musharraf nu se va supune mandatului de arestare emis împotriva lui de justiţia pakistaneză, a afirmat purtătorul de cuvânt al acestuia la Londra, unde trăieşte fostul preşedinte pakistanez.

„Nu, el nu va reveni (în Pakistan) pentru a fi audiat de justiţie”, a declarat pentru AFP Fawad Chaudhry, purtător de cuvânt al Ligii musulmane din Pakistan, partidul lui Musharraf, apreciind că această afacere este „absolut ridicolă”. Benazir Bhutto a fost, din 1988 până în 1990 şi din 1993 până în 1996, prim-ministru al Pakistanului. După ce s-a reîntors din exil în octombrie 2007, a devenit liderul opoziţiei politice.  Pe 27 decembrie 2007 a căzut victimă unui atentat sinucigaş cu bombă în cursul unei manifestaţii electorale.

Ne puteți urmări și pe Google News