CFR Călători a anunțat, într-un comunicat de presă, că va suplimenta numărul de vagoane spre stațiunile de pe Valea Prahovei și Litoral datorită solicitărilor mari primite de la amatorii de călătorii cu trenul.

„Datorită solicitărilor mai mari faţă de weekend-urile precedente, CFR Călători a decis să introducă în compunerea trenurilor pentru aceste destinaţii mai multe vagoane, în limita parcului disponibil”, se menţionează în comunicat.

Trenurile care circulă spre/dinspre Constanţa ori spre/dinspre Braşov vor pleca din staţia de formare chiar şi cu un număr dublu de locuri. În total, la acest final de săptămână, sunt puse la dispoziția călătorilor un număr suplimentar de 160 de vagoane, cu aproximativ 12.000 de locuri.

„Spre exemplu, astăzi, 5 iunie, trenurile IR 1681, IR 1682, IR 1683, IR 1684 pe relaţia Bucureşti – Constanţa şi retur au 8 vagoane în compunere şi 590 de locuri, ceea ce înseamnă o creştere a capacităţii de transport la 220% faţă de o zi obişnuită, iar mâine 6 iunie au în compunere câte 9 vagoane, cu o capacitate totală de 650 de locuri. Trenul IR 1646 Braşov – Bucureşti pleacă sâmbătă şi luni cu 10 vagoane şi 780 de locuri, faţă de 440 într-o zi obişnuită”, se aratău în comunicatul CFR.

Recomandări pentru călători

Pe de altă parte, compania de transport feroviar recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile care circulă la ore de vârf pentru a evita aglomerațiile. De asemenea, ei fac apel la călători să nu urce în tren fără bilet, în situaţia în care la casa de bilete li se transmite că că locurile au fost epuizate. Aceeași recomandare este valabilă și pentru persoanele care dețin abonamente de călătorie.

„Recomandăm cumpărarea online a biletelor de tren pentru a evita aglomeraţia la ghişee/casele de bilete şi manipularea banilor în numerar. La ghişeu, este indicată efectuarea plăţii cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru. Pentru a răspunde cerinţelor de mobilitate a călătorilor pe calea ferată, rămânem conectaţi la solicitările de trafic şi în limita parcului de material rulant disponibil intervenim operativ pentru adaptarea capacităţii de transport”, se arată în comunicatul companiei.

CFR Călători permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate.

„Masca de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei. Pentru protecţia dumneavoastră, a celorlalţi călători şi a personalului nostru, vă rugăm purtaţi corect masca, astfel încât să vă acopere gura şi nasul. Persoanele care călătoresc cu trenul trebuie să respecte regulile de comportament şi igienă impuse de Ministerul Sănătăţii şi este important să aibă în vedere regulile şi recomandările noastre de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiţii de siguranţă”, se mai spune în comunicat.