Evenimentul Zilei > International > Mai mult de 260.000 de imigranți SIRIENI au primit dreptul de a-și aduce FAMILIILE în GERMANIA
Mai mult de 260.000 de imigranți SIRIENI au primit dreptul de a-și aduce FAMILIILE în GERMANIA

Mai mult de 260.000 de imigranți SIRIENI au primit dreptul de a-și aduce FAMILIILE în GERMANIA

Aproximativ 270.000 de sirieni aflaţi în Germania au dreptul de a-şi aduce membrii familiei, indică un document guvernamental, citat miercuri de tabloidul german Bild.

Este vorba despre un număr vehiculat de presă, dar care ar putea alimenta dezbaterea referitoare la migraţie, cu mai puţin de şase luni până la alegerile federale, relatează agenţia Reuters.

Potrivit documentului, 431.376 de sirieni au cerut în total azil în Germania în 2015 şi 2016 şi, dintre ei, 267.500 vor avea dreptul la reîntregirea familiei în Germania.

Reuters notează că nici Biroul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF), nici Ministerul german de Interne nu au răspuns imediat cererilor de a face comentarii în legătură cu informaţia apărută în presă, conform Agerpres.

În 2016, guvernul a decis să suspende reîntregirea familiei pentru o perioadă de doi ani pentru migranţii care au obţinut ''protecţie subsidiară'' – acordată persoanelor care nu sunt considerate ca fiind persecutate individual, ci provin din ţări unde este război, unde se practică tortura sau alte tratamente inumane.

Sirienii reprezintă cel mai mare grup de solicitanţi de azil din Germania. Ei au fost tot mai mulţi dintre cei care au primit mai degrabă protecţie subsidiară decât statutul de refugiat, aceasta însemnând că beneficiază doar de dreptul de rezidenţă pe timp de un an, care poate fi totuşi prelungit.

Dar conservatorii cancelarului Angela Merkel – Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi ramura sa bavareză, Uniunea Creştin-Socială (CSU), – împreună cu partenerii lor din coaliţia de guvernare, social-democraţii (SPD), au decis săptămâna trecută să facă excepţii pentru persoanele cu un statut de protecţie subsidiară în cazuri dificile.

Peste un milion de migranţi au intrat în Germania în 2015 şi 2016, dar numărul sosirilor a scăzut semnificativ.