Evenimentul Zilei > International > MAE şi MApN au adus în ţară nouă dintre românii răniţi în accidentul rutier din Franţa
MAE şi MApN au adus în ţară nouă dintre românii răniţi în accidentul rutier din Franţa

MAE şi MApN au adus în ţară nouă dintre românii răniţi în accidentul rutier din Franţa

MAE a organizat, cu sprijinul MApN şi al SMURD, repatrierea în bune condiţii a cetăţenilor români, răniţi în accidentul rutier care a avut loc în sudul Franţei, în 2 septembrie.

O aeronavă C 27 Spartan a Forţelor Aeriene Române a decolat azi, în jurul orei 8.30, cu destinaţia Franţa, urmând să preia nouă cetăţeni români răniţi în accident.

La bordul aeronavei militare se află şi un diplomat, care va acorda asistenţă consulară de specialitate, în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi un echipaj SMURD format din trei medici şi patru asistenţi medicali, pregătiţi să asiste pacienţii pe timpul transportului, precizează un comunicat al MAE remis EVZ.

Aeronava militară va reveni în ţară în jurul orei 20.00, pe Aeroportul Internaţional din Iaşi, cetăţenii români urmând a fi preluaţi de medicii ai SMURD şi de reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Răniţii vor fi repartizaţi în unităţi medicale de specialitate în funcţie de afecţiunile de care suferă.

Acţiunea a fost finanţată integral de către Ministerul Afacerilor Externe, din  suma alocată MAE, prin Legea bugetului de stat pe anul 2012, destinată gestionării crizelor, alertelor consulare şi reacţiilor rapide.

Reprezentanţii Ambasadei României la Paris şi cei ai Consulatului General al României la Marsilia s-au aflat permanent în contact cu autorităţile franceze şi au acordat întreg sprijinul cetăţenilor români implicaţi în accident.
MAE va continua să acorde sprijinul necesar cetăţenilor români care vor rămâne internaţi în unităţile spitaliceşti din Franţa, până când starea lor va permite o eventuală repatriere, precizeză o sursă citată.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: