„(…) Campionatul Naţional de Raliuri 2020 va avea şase etape, din cauza pandemiei de coronavirus, şi va debuta cu Raliul Argeşului (26-27 iunie), urmând să se încheie cu Raliul Aradului (23-24 octombrie).

Sezonul va mai cuprinde şi Raliul Braşovului şi Harghitei (17-18 iulie), Raliul Sibiului (14-15 august), Raliul Iaşului (4-5 septembrie) şi Transilvania Rally (25-26 septembrie).

Şi Campionatul Naţional de Viteză în Coastă va avea şase etape şi va începe la Cheile Grădiştei (20-21 iunie), urmând să continue la Reşiţa (4-5 iulie), Sinaia (1-2 august), Râşnov (29-30 august), Câmpulung Muscel (19-20 septembrie), pentru ca ultima etapă să aibă loc la Poiana Braşov (10-11 octombrie).

Campionatul Naţional de Anduranţă va avea cinci etape şi se va desfăşura în perioada iunie-octombrie 2020.

Acesta a devenit al 18-lea campionat naţional organizat sub egida FRAS în 2020”, se arată pe site-ul fras.ro, citat Agepres. În acest context, amintim ultimele declaraţii pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a lansat joi, la Palatul Cotroceni.

Astfel, şeful statului a precizat că de la 1 iunie se vor putea organiza din nou competiţii sportive pe teritoriul României, dar numai în aer liber.

„Am avut o şedinţă destul de lungă, împreună cu premierul Orban, cu mai mulţi miniştri şi consilieri prezidenţiali. Am analizat situaţia în care ne aflăm, stadiul epidemiei şi ce măsuri se impun în perioada imediat următoare.

În ce priveşte, totuşi, măsurile de relaxare, avem şi câteva veşti pozitive. Începând din 1 iunie, câteva activităţi care până acum au fost interzise vor redeveni posibile.

În ce priveşte competiţiile sportive, avem şi aici o veste bună. Se vor putea relua competiţiile sportive începând din 1 iunie. Dar – atenţie! – pentru sporturile care se practică afară, în aer liber, şi mai puţin sporturi de contact.

Deci sporturile vor fi, competiţiile vor fi posibile în aer liber, mai puţin sporturile de contact, şi competiţiile se vor desfăşura în această etapă fără spectatori”, declarat liderul de la Cotroceni în conferinţa de presă susţinută joi.