Evenimentul Zilei > Actualitate > Mădălina, „fata care o poate concura pe Claudia Schiffer”
Mădălina, „fata care o poate concura pe Claudia Schiffer”

Mădălina, „fata care o poate concura pe Claudia Schiffer”

La 23 de ani, modelul de origine română Mădălina Ghenea, cea care l-a cucerit cândva pe Eros Ramazzotti, defilează pe cele mai strălucitoare podiumuri internaţionale.

Mădălina Ghenea aduce puţin cu actriţa americană Eva Mendes, dar şi cu colega ei de podium Catrinel Menghia. Înfăţişarea ei, puţin latină, puţin exotică, probabil că l-a convins şi pe cântăreţul italian Eros Ramazzotti să o aleagă, în urmă cu câţiva ani, pentru a apărea în videoclipul piesei „Il Tiempo Tradi Noi”.

La cei 23 de ani ai săi, frumoasa din Slatina „o poate concura pe Claudia Schiffer”, după cum crede Liviu Ionescu, managerul agenţiei MRA Models, care a şi descoperit-o pe Mădălina în urmă cu nouă ani.

„Modellingul e o probă psihică”

După ce a defilat pentru numeroşi creatori de modă italieni, printre care Gucci, Roccobarocco ori Alberta Feretti, a făcut zeci de campanii de lenjerie şi a apărut în reclame, Mădălina spune că meseria pe care şi-a ales-o înseamnă nu numai o probă fizică, ci şi una psihică.

„Mi s-a întâmplat să am şi 20 de zboruri într-o lună, să lucrez în Europa, în Asia, în Africa şi în State. E greu să dormi mereu într-o cameră de hotel, într-un oraş străin, fără familie şi prieteni”.

La fel de cunoscută ca şi Catrinel Menghia în Italia (amândouă au apărut în calendarul Peroni Nastro Azzurro în urmă cu doi ani), românca a intrat în lumea modei la numai 14 ani, aşa cum se întâmplă cu orice fată care are potenţial: „Am plecat la Milano, nu o să uit niciodată cum am ajuns la 14 ani în faţa unei agenţii cu o hartă şi zece castinguri, pe ploaie, şi eu nu luasem metroul în viaţa mea”, îşi aminteşte tânăra.

Balet şi pian, înainte de defilări pe podiumuri de modă

Înainte de şedinţe foto pe insule exotice, multe bliţuri şi apariţia pe coperţile celor mai în vogă reviste de femei, Mădălina făcea balet, picta şi lua lecţii de pian.

„Am crescut practic în Şcoala de Arte din Slatina, am o diplomă pe care am obţinut-o după ce am făcut balet timp de şapte ani şi aş putea chiar să devin profesor. Mama este cea care m-a împins mereu spre artă”, spune top-modelul.

Deşi, în urmă cu trei ani, a dat liniştea unui oraş de provincie pe agitaţia unei metropole cosmopolite ca Milano, pentru că era chemată foarte des în „oraşul modei” pentru diverse joburi, Mădălina este mulţumită de alegerea pe care a făcut-o: „În Milano mă simt extraordinar datorită prietenilor pe care îi am aici. Am avut norocul să cunosc oameni pe care să mă pot baza şi care mi-au fost alături când am avut nevoie”.

În urmă cu trei ani, a fost aleasă să joace rolul iubitei lui Eros Ramazzotti într-unul dintre clipurile artistului. Iar după săruturi pătimaşe şi îmbrăţişări în clip, au apărut chiar unele zvonuri cum că între frumoasa româncă şi cântăreţul italian s-ar fi înfiripat o idilă.

În lenjerie pe zăpadă

În meseria pe care şi-a ales-o – sau care a ales-o – Mădălina spune că este esenţial să te adaptezi: „Nu toţi clienţii sunt foarte plăcuţi şi nu întotdeauna condiţiile în care lucrezi sunt cele mai bune. Mi s-a întâmplat să încep machiajul la ora patru dimineaţa pentru ca apoi să termin şedinţa foto la opt seara, să pozez în lenjerie pe zăpadă sau îmbrăcată în colecţia de iarnă când afară erau 30 de grade. Am lucrat şi cu oameni stresaţi”.

MODELLING

„În profesia asta, ai nevoie de noroc”

Despre colegele ei de breaslă, Mădălina spune că sunt percepute greşit de cele mai multe ori: „Îmi pare rău că lumea are o părere proastă despre modele. Cele mai multe vorbesc câteva limbi străine, muncesc enorm şi poate şi-au sacrificat copilăria pentru o carieră. Cu siguranţă în profesia asta de model ai nevoie de noroc, dar trebuie să şi munceşti foarte mult”, spune tânăra.

Deşi recunoaşte că îi este greu să îşi vadă părinţii foarte rar, Mădălina „se mulţumeşte” cu compania căţelului ei, Happy, şi speră ca anul acesta să-şi convingă mama să se mute în Italia. 

„E greu să dormi mereu într-o cameră de hotel,într-un oraş străin,fără familie şi prieteni.“
MĂDĂLINA GHENEA, model

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: