Evenimentul Zilei > International > Lumea în DECLIN? Două FETIŢE de aproximativ 8 ani şi-au DETONAT încărcăturile EXPLOZIVE într-o piaţă din Nigeria. Sunt cel puţin 17 RĂNIŢI
Lumea în DECLIN? Două FETIŢE de aproximativ 8 ani şi-au DETONAT încărcăturile EXPLOZIVE într-o piaţă din Nigeria. Sunt cel puţin 17 RĂNIŢI

Lumea în DECLIN? Două FETIŢE de aproximativ 8 ani şi-au DETONAT încărcăturile EXPLOZIVE într-o piaţă din Nigeria. Sunt cel puţin 17 RĂNIŢI

Două fetiţe, în jurul vârstei de 8 ani, şi-au detonat duminică dimineaţa încărcaturile explozive într-o piaţă foarte aglomerată din orasul Maiduguri, în nord-estul Nigeriei, rănind cel puţin 17 persoane, au declarat martorii, relateaza AFP.

 Abdulkarim Jabo, un membru al militiei civile din Maiduguri, capitala statului Borno, care a fost prezent la fata locului, a declarat ca fetitele aveau in jur de "7 sau 8 ani". Serviciile de urgenta au confirmat atacul, precizand ca au evacuat 17 raniti "cu rani mai mult sau mai putin grave" si cadavrele celor doua fetite.

"Fetitele au trecut pe langa mine fara a trada nicio emotie. Am incercat sa vorbesc cu una dintre ele insa nu mi-a raspuns. Am crezut ca isi cautau mama", a afirmat Jabo. "Ea s-a indreptat catre vanzatorii de pasari si si-a detonat centura exploziva", a mai spus el, potrivit stirileprotv.md.

Cea de-a doua explozie a avut loc in timp ce vanzatorii le acordau ajutor ranitilor.

"Am evacuat 17 persoane ranite. Corpurile mutilate ale celor doua fetite kamikaze au fost si ele evacuate", a declarat Bello Dambatta de la agentia locala pentru gestionarea situatiilor de urgenta.

Dublul atac nu a fost imediat revendicat, insa modul de operare este cel utilizat de gruparea jihadista nigeriana Boko Haram, care foloseste deseori femei si fete pentru a comite atacuri impotriva populatiei.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: