Evenimentul Zilei > Actualitate > Ludovic Orban, mesaj de avertizare pentru subordonați. Se cere mobilizare maximă
Ludovic Orban, mesaj de avertizare pentru subordonați. Se cere mobilizare maximă

Ludovic Orban, mesaj de avertizare pentru subordonați. Se cere mobilizare maximă

Creșterea numărului de îmbolnăviri l-a pus în gardă pe premierul Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a vorbit, astăzi, despre creșterea numărului de coronavirus în România. Prim-ministrul a cerut mobilizare maximă de la subordonații săi.

„Creşterea numărului de cazuri, creşterea numărului de persoane diagnosticate pozitiv trebuie să ne pună în gardă şi vă solicit fiecărui ministru să sunaţi mobilizare generală în ministerele pe care le conduceţi. Toate ministerele care sunt implicate în bătălia anti-COVID trebuie să fie mobilizate la maxim şi să utilizeze toate instrumentele legale pentru a putea reduce numărul de persoane infectate”, a declarat Ludovic Orban.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 614 cazuri de infectare cu noul coronavirus, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând joi la 30.789.

„Am mai discutat acest lucru, în acest moment nu se impune”, a afirmat Nelu Tătaru în urmă cu două zile, referitor la o presupusă revenire la starea de urgență provocată de creșterea numărului de cazuri în România, în ultima perioadă.

„Vedem evoluția ulterioră și mă repet, la propunerea INSP, Ministerul Sănătății, CNSU, propunere către președintele României, este atributul președintelui României, dar într-un context care în acest moment nu face”, a mai spus Tătaru, care a mai precizat că „Gestionăm o criză a pandemiei, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi. Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgență.

Creșterea numărului de cazuri e de la o zi la alta și atunci se poate declara o stare suplimentară decât cea de alertă, dar evaluarea ne va da și răspunsul.”

Încă din ultimele zile oficialii au vorbit despre excluderea variante de-a ieși din starea de alertă după data de 15 iulie. „Nu ai cum să vezi 555 de cazuri noi şi să vii să spui că o să ne relxam în plus. Aşteptam să vedem ce se întâmplă”, a afirmat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: