Pentru Răzvan Lucescu, funcţia pe care o deţine la echipa naţională reprezintă o mare responsabilitate şi, în acelaşi timp, o motivaţie. Una dintre cele mai puternice dorinţe ale sale este ca echipa să nu aibă eşecuri.

Dinamo şi-a făcut-o cu mâna ei

Relaţiile cu Cristi Borcea nu ar trebui gândite ca o supărare sau trădare, este de părere Lucescu Jr., întrucât pentru ratarea lui Dinamo este responsabilă Dinamo însăşi.

"Echipa a dat în permanenţă senzaţia că vor pierde campionatul, iar când au ajuns în situaţia de a-l pierde, nu au mai ştiut să gestioneze criza apărută", explică Răzvan Lucescu decăderea echipei din Ştefan cel Mare.

Verdict la blaturi

Subiectul blaturilor este unul dificil de abordat, mai ales că bârfele sunt pe ordinea de zi la români. Astfel, tânărul antrenor al naţionalei nu doreşte să dea un verdict cu privire la existenţa blaturilor în campionatul care s-a încheiat recent, dar spune că justiţia este cea mai indicată să se pronunţe în acest sens.

"Echipa naţională nu trebuie să trăiască printr-un singur jucător. (…) Sunt un tip optimist şi cred că noi, românii, avem talent, avem valoare, dar avem lipsă se metalitate de învingători".

Lucescu junior va mai vorbi despre debutul său la echipa naţională, 1-0 cu Lituania, şi despre cum decurge colaborarea cu vedetele lotului.

Alte subiecte vor fi triumful lui "Luce" în finala Cupei UEFA şi finala Cupei României, încheiată cu un scandal uriaş, unde tatăl său a decernat trofeul.

Jurnaliştii şi invitaţii prezenţi în studioul "Evenimentele zilei" vor discuta despre cele mai importante subiecte tratate de cotidianul nostru în ediţia de astăzi.

15:30.
În acest moment, jurnaliştii EVZ vorbesc despre efectele crizei financiare asupra veniturilor românilor. Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă GfK România, mai mult de jumătate dintre români au venituri mai mici decât înainte, iar două treimi spun că situaţia lor financiară este în declin.

15:00. Editorul coordonator Silviu Sergiu discută, împreună cu doi reprezentanţi ai Asociaţiei "21 decembrie 1989", despre condamnarea lui Emilian Cutean la închisoare. Reinstalat în fotoliul de secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor la insistenţele liderului PSD, Ion Iliescu, „revoluţionarul” Emilian Cutean a fost condamnat, ieri, la cinci ani de închisoare pentru fapte de corupţie comise din acelaşi post, în 2004. Prin telefon a intervenit şi Emilian Cutean, protagonistul articolului din EVZ.

14:10.  Senior editorul Horia Ghibuţiu vorbeşte despre măsurile pentru descurajarea fumatului în rândul românilor. Numărul fumătorilor este în continuare crescut, 30% din populaţie fiind dependentă de nicotină. Mulţi patroni de restaurante au ales ca localurile lor să fie dedicate fumătorilor, iar ţigările au rămas mai ieftine decât în UE.

Preşedintele Traian Băsescu va fi invitatul lui Radu Moraru în emisiunea "Naşul", difuzată pe b1 TV de la ora 20.00.

Emisiunea "Evenimentele zilei" se difuzează zilnic pe postul b1, de luni până joi 14:00 – 18:00 şi vineri 14:00 – 17:00.

Puteţi intra în direct cu emisiunea „Evenimentele zilei” pe YM, pe ID-ul evztv, în intervalul orar menţionat mai sus. De asemenea, ne puteţi contacta şi prin email, la [email protected].